SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

23 September 2009

apa cerita ek

Dah berzaman jugak le aku tak ngetuk story, terlalu banyak benda yang nak diperkatakan sampai tak terkate & tak ada kata - kata yang nak digunakan untuk berkata...hehe, poyo siot. (sebenarnye malas). Malam ni last untuk bulan nie aku syif malam so bulan depan pulak aku akan keje malam entah dengan sape plak bos yang akan tentukan tak kisah la sape pun asal aku bole buat keje dengan aman dan tenteram, FYI kalo aku keje malam secara automatik aku jadi bisu, bukan
ape beb malas la nak borak dah le ngantuk keje pun banyak so lebih baik aku fokus jer...FOKUS !!!

loggerImageGracef

Sambil ngetuk nih aku sempat layan Nur Kasih episod untuk TX malam ni (Jumaat 28.08.2009), baik tengok awal - awal so that dah tak payah nak tengok lagi.
Semalam aku amek test personaliti Nur Kasih kat FB, result nye perangai aku macam ADAM!! Ye perangai aku memang macam watak ADAM, itu le aku. Sambil tu monitor lain ade Senandung Si Dayang untuk TX next week, katekan la aku itam legam cam dayang senandung tuh sure korang tak nak geng dengan aku kan??? huhu...Malam ni tak le pulak aku ngantuk macam malam - malam sebelum nih, kalo tak (time check 0417am) mase ni la aku berteleku ateh meja pc nih amek peluang yang ade untuk lelap sekejap sementara ingest tengah jalan, nasib baik control 2 mesin jer kalo 4 mesin sekali gus rasanye nak tido memang tak sempat, makanye esok pagi je la balik umah tido tak hengat dunia.



Sepanjang seminggu puase ni aku lebih banyak masak sendiri daripada nak membeli di luar kecuali ade satu ari tuh aku buat nasi ayam tapi aku pegi beli ayam panggang di bazar, bukan ape sebabnye aku malas nk bersesak & berpanas, satu hal la nak cari parking kete then apa yang nak dibeli pun tak tau sebab biasanye selera di bulan pose ni lain macam, itu ini nak makan, so adalah lebih baik aku masak, dapat le aku berjimat & bole cepat kawen..hehe, poyo lagi. So tukang rasa masakan aku tidak lain dan tidak bukan adik bongsu aku tu la. Amek hang, makan la apa yang aku masak sedap tak sedap belakang kire asal kenyang perut.

Menu berbuka esok macam yang dah aku plan nak buat cucur udang, cume nak buat kuah kacang nye aku fail sket, cicah dengan sos cili jer la...kalo terlebih rajin sket aku nak sagat timun dengan sengkuang kuah kacang pi cari yang instant tuh then baru jadi pasemboq, hehe...kalo buat gado - gado besh jugak nih, yeah 1 idea yang bagus bah!

Pade kengkawan yang tiba - tiba jer baru menyedari kemunculan semula aku kat TAGGED, ampun maaf la beb aku bukan pegi bertapa ke ape, kan aku tukau identiti aku then sume macam lupe jer kat aku, bila aku tukau balik identiti lame baru la korang nak respon kat aku, sedih siot...UWAAAA...bertrillion thanks pade sape - sape yang sudi bagi aku LUV,TAG, WINK, GIFT, COMMENT & MESSAGE, I LAP U LA BEB...kalo sempat aku reply & respon la especially aweks yang buas, rakus lagi ganas...hehe, tak le gitu aku layan sume equal (Bro EQ ape kabo???)...baru tadi aku sempat add fren baru, selama ni asik orang lain jer add & sekarang turn aku le add orang lain pulak, nak cari kawan ramai - ramai & lepas tu bole la aku buat kelab...kelab rukun tetangga...wakakaka...

What else? bagi aku settle keje dulu la then nak sahur jap pas tuh aku buat keje sket, pegi solat subuh, ubah kete keluar kalo tak kene clamp plak dengan pak guard, sambung keje balik, buat report, hantar kat bos, balik umah & tido, wakakakaka, esok lusa la aku cite lain ek !

Tiada ulasan: