SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

22 September 2009

berita selanjutnya

Awal - awal pagi lagi di hari Ahad 12 July 2009 aku bangun untuk solat subuh, terus sudahkan basuhan pakaian aku, sidai di ampaian then bersiap keluar ke tasik Shah Alam as promised to jog together with Adzril. On my way ke sana aku naik gile layan lagu Hola sung by Miranda yang dijadikan opening theme telenovela 'Lalola', disebabkan lagu tuh berentak disco membuatkan mood aku sungguh la baik pade pagi tadi seindah matahari yang agak terlindung di sebalik awan yang terpilu.

Setibanye di tasik Shah Alam pade jam 0800am aku tak buang mase untuk memulakan langkah kaki membuat pusingan lengkap Taman Tasik Shah Alam, sebenarnye aku tak berlari, just berjalan pantas, itu yang lebih baik. Target aku untuk kurangkan saiz semakin menemui kejayaan selain penjagaan makan yang konsisten dan pengawalan stress yang baik serta senaman yang berkala pasti menjadi satu anjakan paradigma kepada aku untuk menjadi sihat dan kuat !!! aiseh ayat skema lagi.

Tak lama lepas tu Adzil sampai selepas aku hampir melengkapkan 1 pusingan, then rest kejap untuk memberi peluang kepada pesanan penaja, hehe biol kan. Lame aku tak jumpe mamat sorang nih. Kalo jumpe dia jer tak ade hal lain asik cite pasal Multi Level Marketing, dah aku sendiri yang minat nak mendegar mane kawan tak suke nak bercerita. Mase Adzril pegi men'jogging'kan diri dia aku just rest kat bangku sambil mengadap tasik, lepas gak rindu aku kat tasik yang menyimpan banyak kenangan dan saksi kepada 'perchentaan' aku yang tak kesampaian, ooopssss...ble lak aku feeling depan tasik tu menjadi pemikir kepada masalah negara.



Disebabkan perut pun dah mintak diisi aku & Adzril gerak ke tempat makan di Section 2, pergh dah siap rupenye gerai makan besar tu, untung bebudak UiTM sekarang dorang dapat makan dengan selesa, zaman aku dulu gerai makan section 2 tu macam dengan ape entah rupenye. Tak banyak aku nak borakkan pada Adzril, sebenarnye kitaorang banyak bercerita pasal P&C, so tak payah la nak di'story'kan kat sini yek.

1100am aku gerak balik, ingat nak singgah masjid Shah Alam tumpang mandi & salin pakaian tapi niat aku dah terarah kepada nak singgah pasar pagi Section 13, sampai jer situ yang sakitnye nak cari parking tapi senang plak aku dapat masalahnye jauh la nak menapak. Kat sane tanpa dirancang aku terbeli T-shirt 'branded' pada harga RM10 sehelai, so aku angkat 5 helai, ok pe baju - bajunye aku tak kisah branded 'pirate' pun no hal bukannye aku reti sangat nak pakai barang mahal. Pusing punya pusing selain T-shirt aku dapat beli cap & sun glasses baru. Tak nak stay lama - lama disebabkan panas yang membahang aku gerak balik jer, macam biasa layan Hola ! Corazon corazon...

lewat petang tadi lepas balik dari jalan - jalan keliling blok siantan nih tiba - tiba Lanz called & ajak pegi pasar malam Kampung Melayu Subang, seingat aku
tak ade la plak pasar malam kat situ hari nih, nak tak nak aku temankan jer dia pegi, setibanye di tempat kejadian...sah memang tak ade pasar malam. Plan kitaorang sebenarnye petang nih nak karaoke meraikan Aida yang nak kawen tapi tak jadi lak. Aku & Lanz singgah tapau makanan di Section 6 Kota Damansara nih, aku beli laksa & lanz beli nasi lemak. Sampai umah lepas solat magrib aku pekena laksa tapi kureng la rasanye dah le kuahnye cam muntah kucing jer huhu....

Tanpa membuang masa seperti yang aku sendiri janjikan lepas solat Isyak aku mengetuk jurnal untuk dua ari Sabtu & Ahad nih, meriahkan aktiviti aku. Macam bosan jer huhu. Aku menulis bukan kerna nama...dengan sifat kasih...pada sesama insan...aku menyatakan kasih sayangku...pergh siap nyanyi lagi tuh, lagu apa aku pun dah lupe....hmmm, tiba la saatnye...untuk aku tido, selamat malam sayang !! ZZZZZZZZZZ.....

Tiada ulasan: