SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

22 September 2009

Demam rindu


9 Mei 2009 2313pm - aku dh ada d opis, sj gatal nk keje xsangka lak esok PH wesak day. As usual aku nk mluahkan rasa hati aku kt sini sblm aku buat keje. So that aku dapat buat keje dgn aman. X kisah la ade ke x ade org yg baca apa yg aku katakan nie. Aku hanya meluahkan perasaan. Hope korang memahami.



Lately aku selalu teringatkan arwah ayah, & kematian. Aku kerap ingatkan mati macam ajal aku akan datang anytime. Lepas balik dari Lenggeng, dan memikirkan balik ape yg Dr. Fadzilah Kamsah sampaikan, aku rasekan satu kekuatan utk berubah, in other word, TRANSFORM. Mmg aku dh byk berubah, aku senang memafkan orang dan x simpan dendam lagi coz mmg xelok n effect nye pada diri aku sendiri gak. From that moment aku rase ringan & tenang. Umo aku pn dh 30, dh sampai masanye utk aku lebih fokus. Berbalik kpd isu mati yg aku slalu ingat tu, entah la, biar masa yang tentukan. Apapun aku mmg bersedia untuk mati !!!



Actually aku demam semalam coz terlalu rindukan mak n arwah ayah. Betul beb aku rindukan mak n ayah smpai menangis2. Kalo nk ceritakan psl arwah ayah mmg byk sampai esok pn xsudah, cume apa yg ble aku katakan arwah ayah mmg seorang yang amat baik. Meninggal dunia pada usia 61 tahun ble dikatakan agak awal, what to do dh sampai ajal. Aku pernah ceritakan psl arwah ayah aku kt blog aku di multiply, korang cari la smpai jumpe, mmg aku ceritakan in detail apa yg blaku mase aku jaga arwah ayah pd mlm terakhir dia hidup. Banjir beb, xpayah la aku cite. Aku xmohon simpati sape2 cume meluahkan rase ati yg berbuku. Pesanan aku 4 those yg masih ada ayah tu jage la ayah korang bbaik. Yg aku kesal aku xsempat nk berbakti pd arwah ayah tp arwah dh tinggalkan aku sesuatu yg amat berharga. Biarlah rahsia...



Psl mak aku lak, lagi la byk cite smpai x tercerita. Aku mmg sayangkan mak malah kalau aku xkawin sbb nk bahagiakan mak pun aku sanggup. Aku byk mwarisi sikap mak - panas baran, byk lagi la payah nk ckap nnti korang ingat aku perasan lak. Antara 6 orang anak lelaki yg mak aku ade mmg aku la yg paling dimanjakan, atas sebab apa aku pn xtau smpai adik beradik aku sendiri xsukakan aku & itu mmbuatkan aku jd seorang yg keras kepala malah rase terasing & aku la anak yg paling kerap mak n arwah ayah aku belasah, setakat tseliuh situ sini lebam ke luka kecil ke dh biasa dh. Mmg aku kuat melawan & mberontak, arwah ayah mmg cukup bersabar dgn sikap aku cuma mak yg xble nk tahan, akibatnye mmg selalu kene belasah la. Lari dari umah pn aku dh pernah, mmg dulu aku benci gile dgn mak smpai ade niat nk...astaghfirullah!! Aku pernah berniat mcm2 utk balas dendam pd mak. Bila aku ingat balik aku rase berdosa sgt2. Hanya Allah yg tau apa yg pernah aku nk buat yg pastinye mmg neraka jahannam la tempat aku kalo aku sanggup aniaya mak sendiri.



Tp skng aku dh berubah, aku syg kan mak aku lebih drp nyawa sendiri. Aku berdosa sgt2 sbb selalu buat mak susah ati. Bile teringat kan mak aku confirm menangis. Aku jd lebih sensitif skng nie n lebih concern psl mak.,aku dh x sanggup nk sambung cerita, sedih !!!



Buat korang semua, kalo mak marah ke pukul ke bukan bermakna dia benci, sbb syg la mak marah n pukul, kalo xsayang mak x akan pedulikan kita langsung.



Untuk mak yg mmg tau kewujudan tagged aku nie, ajat nk ucapkan selamat hari ibu, thanks mak sebab lahirkan ajat ke dunia. Ajat syg mak !!!

Tiada ulasan: