SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

23 September 2009

tukang masak VS memasak

Tukang masak kereje nye senang....bangun pagi masak nasik goreng....

Camtu la nak dijadikan cerita sejak dua menjak adik aku yang bernama Zul Afiq Nizar tuh dok dengan aku, & minat aku untuk memasak sendiri daripada makan atau

tapau di luar semakin menjadi - jadi. selama dah dua minggu dia stay dengan aku dah macam - macam jenis lauk aku masak, yang simple jer la dapat aku buat kalo nk prepare lauk - pauk yang grand banget tuh baik makan di kedai jer. Kesian plak aku tengok dia, asik kene jadi tukang rase masakan aku yang agak - agak sedap tuh, kalo ikut rase lidah aku dah cukup perasanye cume aku xletak garam banyak puncanye aku ade darah tinggi. InsyaAllah sape - sape kawen dengan aku nanti memang senang idup, tak payah pakai maid pun tak ape aku rela buat keje rumah daripada membiarkan anak - anak & bini aku dibiasakan dengan air tangan orang gaji.

Malam ni nak masak ape ek???

Tiada ulasan: