SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

27 November 2009

18.11.2009

18.11.2009 - Rabu


Macam biasa la pagi - pagi lagi aku mendengus bak kerbau marah akibat sangkut dalam jam. Aku pun tak tau la nak buat cemana lagi, ni semua akibat sikap driver yang kurang ajar. 1 Malaysia memang tak akan pernah wujud di atas jalan raya Malaysia, percayalah!! Penat jer Pakcik Najib kempen bagai. Terus terang aku cakap driver di Malaysia ni la paling kurang ajar sekali dalam ini dunia yang fana. Tak kire apa bangsa sume sama jer. Kunun terkenal dengan sopan santun lemah lembut bagai, tapi bila dah ade atas jalan, dah pegang stereng kereta jer sume sama jer perangai, termasuk la aku, hahaha...aku pun tak tau la apsal semua orang berebut jer bile ade di atas jalan raya, masing - masing nak cepat, dah tau jam so ikut Q la, ini tidak. nak jugak cilok sana sini kadang - kadang tu tak padan dengan kecik. Kalau motor tu no hal la suka ati dorang nak cilok bagai, ini dengan kereta saiz kecik pun nak buat perangai macam tu. Istighfar aku banyak - banyak, ikutkan mau jer aku redah macam dorang tuh tapi kang kete aku plak yang calar balar kemek sana sini. Siap la aku beli lori 5 tan aku naik pegi opis aku redah jer sapepun lantak la. Tapi kan aku nak beli heli, ape kes nak jalan atas jalan raya lagi. Kejap jer sampai opis dan aku park kat depan Media Prima nih, hehee...




Sesampai jer opis terus aku ngadap PC dan buat listing TX tapes, kang tak buat kang tetiba plak server down ker transmission problem ker aku jugak yang sakit kene bambu. Tak payah la nak harap orang lain tolong baik aku buat dulu. Besh plak buat keje dengan PC baru nih, sempat plak kan aku layan FACEBOOK. Pandang kiri kanan juga kang ade je mulut yang menyampai kat bos, dengki la tuh aku ade PC baru. Satu hal plak semalam sambil - sambil borak dengan Lanz, si Ikbar datang menyebok, bertenggek la dia atas lengan kerusi, nak - nak di henjut - henjutkan kerusi tuh terus patah, hadoi mamat nih satu hal sungguh. satu opis nengok ke arah aku cam aku plak yang patahkan. Itu la bergurau senda lagi tengah buat keje kan ade jer kejian aneh yang tak diingini berlaku, kalo bos marahkan aku silap la bukan aku punya pasal.

Ngantuk pulak lepas lunch, banyak lagi nak update menatang list missing program tuh. Idong pun dah start flu, hadoi berjangkit dengan sapa la gamaknye. Udah la sakit belakang aku tak baik lagi. Sekarang tengah biol cane aku nak amek test TOEFL, kalo nak apply skim biasiswa TSM tuh kene la aku study mulai SEKARANG!!!

Tepat 5pm, akhirnye listing untuk missing clips dalam DIVA server siap!! part aku jer dah 1975 item dan almost 182 clips hilang termasuklah clip yang tak direkod atau failed di archive. Hmm...abeh la kene struggle ingest balik menatang tu sume.





Lepas balik keje singgah mapley jap tapau roti telur untuk dinner aku dan adik, dah tak tau nak makan ape dah, nak masak aku ala ala malas dengan tak sihat lagi, cukup la tu kang lapar masak megi jer. Kalo aku sorang senang cite, roti cicah sadin pun dah cukup sedap. Sambil tunggu roti siap aku call mak, cam biasa la perbualan anak beranak bla bla bla. Tetiba mak tanye kalo aku ble teman dia pegi naik aji tawon depan. Err...pegi aji?? bukan tak nak, duit pun tak bape nak hade, kalo saham Media Prima mencanak naik sah - sah aku jual dan niat nak guna duit tu pegi aji, kawen plak lain tawon (abeh la kene dush dengan Ash). Sah ke tak pegi aji dengan duit saham itu aku tak sure la tapi kalo dapat pegi awal memang aku tak lepas la tak mau la aku tunggu dah tua baru nak pegi.

Tiada ulasan: