SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

14 November 2009

tak tau nak kata apa

Hoyeah...malam ni last kojo syif malam untuk bulan 11, hampir kojol dibuatnye, malam ni saje gatal nak extra OT, busan ah lepak umah baik aku kojo at least masyuk gak ahaks...yang pastinya time nih aku struggle menahan mata daripada tido even mengantuk sangat tapi kojo kene jalan dan aku target untuk ingest lebih daripada 15 jam, whoa...gila kuasa weh. Ape yang penting...aku masyuk, wakakakakaka....Check system, OM1 capacity berbelas jam jer tinggal, cane nak balun ingest??? Ape kate aku tido, hmm...



Alangkah jantannye aku koje sensorang malam nih, ikutkan tak dak sapa nak keja malah nak bersendirian dekat RC nih di malam hari, macam - macam cite dongeng rakyat kategori seram yang aku tau dan menjadi entiti kat Media Prima nih, buktinye ade la staf yang pernah nampak mahkluk tu kat konti radio Hot FM, dah tu ada yang sempat rekod entiti tu berterbangan. Kalo korang nak tengok sendiri pegi kat You Tube dan search HANTU TV3, tengok la sendiri, betul ke tidak sendiri fikir. Kat opis nih ade la kejadian yang tak berapa nak diingini tu diceritakan, yang aku pelik entiti tuh kemain glam name memasing, satunye Nora dan satu lagi Suzana, mentang - mentang la stesen TV kan, mahkluk tu pun nak tumpang glam, huhu...Aku nak buat keje jer, niat aku betul, so tak payah la nak datang kat aku ye...pakcik pun takut, uwaaaaa.....



Sambil sume MVTR tengah jalan dan ape kejadah text tak diketuk lagi, aku merajinkan diri yang mengantuk nih mengetuk jurnal untuk blog. Dah lame bebenor aku tak update blog, bukan malas tapi sebenarnye tak rajin, ahaks...Banyak sangat menda nak dikatakan tapi ikut tahap kerajinan jugak la kalo sempat sume benda dalam 2 - 3 minggu lepas nak dilepaskan semua 1 jurnal. sambil telinga disumbat dengan earphone layan MP3 aku terkial - kial flash back ape yang dah berlaku lately. Cume rasanya lebih siok nak cite pasal keje minggu ni jer kot. Minggu nih aku keje syif malam dengan Ain dan Ayim, dengan dorang nih aku tak tau la mana satu spy bos kecik, iye la salah sorang dah tentu punye perisik khas yang ala - ala James Bond appointed by someone yang berprofil tinggi di RC untuk mengintai ape aku bikin, kot kot mengular time keje, wah ini sudah melampau la. Hengat aku tak buat keje. Maaf cakap la Ain & Ayim, bukan aku tak percayakan korang cume aku berhati - hati, kekadang ape yang aku nampak di luaran tak same dengan apa yang di dalam. Sungguh aku tak tau. Aku mohon maaf sebab buat tuduhan melulu. But please jangan sebab diberi mandat nak spying ape aku bikin menyebabkan korang rase nak menikam kawan dari belakang. Aku tak menuduh, cume kesal la kalo sesama rakan sekerja pun nak menikam satu sama lain. Bukan cakap kosong, memang ada di kalangan orang - orang yang keje di RC ni bersikap macam tu. Aku kesal sangat, hati orang aku jage tapi hati aku???

Macam biasa, asal keje malam jer aku dengan secara rasmi akan kurang tido, kalo keje normal pun same la aku memang jenis orang yang susah tido. Tapi alhamdulilah aku sihat, cume yang tak dapat nak elak ialah headache, anytime jer berdenyut kepala beta memikirkan masalah negara. Syukur sangat minggu ni tak azab akibat headache, biasanye asal keje malam dalam satu hari tu memang merana la tahan sakit. 12 November lepas plan nak layan 2012 kunun tapi disebabkan rasa mengantuk sesangat hasrat murni tu automatically cancel, malangnya bila dah sampai rumah, aku segar bugar bagai tak tau apa itu mengantuk. Ape lagi, online jer la aku, download itu ini layan TAGGED, FACEBOOK, check email, baca online news, tengok 'tuuuut' gedebak gedebuk akhirnye tido dengan sendirinya. Tak sangke aku sangat menjadi rebutan di TAGGED, ahaks...

Sambil buat keje nih sempat aku layan clip Nurkasih TX malam tadi padahal dah berkali - kali tengok, adoi la sangat aku sakit hati dengan Sarah (bukan dengan Umi Nazira), Mengada sungguh!! Tak hingin la aku kalo kene kawen free dengan sarah tu, tobat!! Nasib baik la Norashikin kekasih ati aku tak macam tu. Err...sayang, awak tak macam tu kan???

Uih, dah 5am rupenye, aha minum time, ehehehe...pakcik nak pi bancuh hot drink jap. Owh sedap banget hot milo nih, lagi sodap kalo pekena sekali pancake ke, ahahahaha....Sempat online FB tadi, yang senasib dengan aku kojo malam ni si Ezam. Padan muke ko dan aku ahahahaaa...



Isnin lepas sesudah abeh kojo aku cepat - cepat blah dan pegi LRT Kelana Jaya, kunun nak ke Puduraya beli tiket bas utnuk adik aku balik raye aji nanti. Dan aku secara rasminye kene koje, nasib la nak buat cane.Hampeh siut, full parking plak, kalo tau awal - awal aku terus pegi Jalan Duta jer. Nak tak nak kene la pegi sane tak kan nak pulun jugak cari parking kete semata - mata nak naik LRT. Lewat - lewat kang tak ade plak tiket bas adik aku. Dengan tak payah bersusah sikit pun, 20 minit jer aku sampai ke Jalan Duta dari Kelana Jaya, kalo dapat naik LRT entah bila gamaknye sampai. Dengan pantas aku pegi beli tiket bas, kaunter pilihan aku ialah kaunter bas Bandar, sebabnye bas Bandar boleh buang orang kat Dataran Gurun. Istilah buang orang memang dah sinonim sangat le dengan mulut driver bas, memula dulu aku dengar jer sentence tu rase cam nak marah pun ade, patut ke orang yang chumel cam aku dibuang Dari bas??? Time study dolu - dolu memang kerap la naik bas. Sekarang jer dah tak naik kan dah berkereta sendiri. Mase beli tiket terkejut mawas pun ade, gile siut harga tiket bas sekarang nih dari jalan Duta Ke Gurun RM39!!! Kalo ke Aloq Staq mau RM40, itu belom ke Kuala Perelih ka Sintok ka mau dekat - dekat rm 45 kot. Hadoi, untungnye aku, zaman aku dulu dalam RM26 jer, itu lebih kurang 5 - 6 tahun dulu, nahai!!!! Nasib baik la Gurun jauh dari airport, kalo tak asal boring jer aku balik, hahahaha...sebab tu la aku OT malam nih, nak beli heli sendiri, huhu...

Dalam mengantuk, beberapa hari lepas aku layan FB, entah cemana aku teringat si Ansari, dengan pantas aku search. Sah nama tu ade, tapi yang pelik sket betoi ka mamat tu Ansari? Awat tua sangat aih, add jer la, kalo betoi tak pa la, kalo tak betoi biaq pi la. Masuk opis jer malam tuh aku terus check email, ade respon daripada Ansari, memang betoi mamat yang dokong anak tuh Ansari Abdul Halim yang aku cari selama nih. Kawan lama yang dah aku jejak sekian lama, padahal umah di Gurun sekali jerit pun dah boleh dengar, dan malam yang sama sorang kawan lama yang aku panggil Pian add aku di FB, peh...tak sangke dalam satu ari jer aku dah jumpe balik kawan - kawan lama, sekali tengok masing - masing dah rupe bapak orang, cume aku jer yang maintain anak orang wakakakaka...Thanks to FB la sebab menemukan balik kengkawan lama aku nih, bukan sorang dua malah ramai lagi especially yang pernah sekolah kat Sekolah Menengah Gurun. Sekali macam Jejak Kasih daa...

Tadi siang lepas keje terus pegi car wash, comot siut kete itam kesayangan aku tu, bukan tak reti jage, lately kan kerap jer ujan ribut topan, so kete aku tu kerap la mandi air free hehehe, tapi hampeh tak bersih pun, lagi kekotoran melanda ade la. Nak - nak mase abangla tu tengah cuci kete aku, ujan pulak. Nyesal sudah, biar la bercuci bersih la jugak daripada terbiar berkeladak daki. Cume aku heran, mamat yag naik Chevrollet kaler pearl tu Sheikh Muzafar ke? Look alike, aku tak tengok sangat lagipun aku rabun jauh, apapun, mamat tu sangat sesuatu! Euwww...

Dan hari nih adalah birthday Nursimi Ludin yang ade di Ranau Sabah, suppose to be  my GF  la tak pun future wife, tapi tak jadi. Sebabnye sedih la beb nak habaq kat hangpa...sejarah mungkinberulang cam lagu Newboys tu. Biaq la cek simpan sendiri. 3 November lepas birthday abang sulung aku, tak pulak aku wish, malas, huhu...12 November plak birthday si Bro Eqbal, tepat 12am aku sms birthday wish untuk dia, 13 November birthday Maria, kawan lama dalam FB dan hari ni turn si Simi, lepas nih tak tau sape. Happy birthday to all of you, moga panjang umur dan murah rezeki, dan cepat kawen pada sesape yang belum, termasuk la aku, huhu...



MVTR 3 nih memang #@$$^ siut, bape kali aku cleaning pun cam tu jugak, kalo ok keje aku 4am tadi dah settle, udah la banyak tape SP dan dua mesin jer acceptable, tape DG dah balun habeh sume, nak amek yang lain kat dalam archive room yang sejuk serupa bilik mayat tu tak pasal terserempak dengan Suzana dan Nora plak, text pun tak type lagi, dah la banyak yang tak ade cue sheet, ni sume koje orang dulu - dulu la yang tak efisyen, terpaksa le preview satu - satu. Nampak gayanye setakat ni je lah cite dongeng rakyat negara Nicaragua aku untuk kali nih, apsal cam berjela jer panjangnye ek?? Chiao!!!

Tiada ulasan: