SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

21 Februari 2010

Mari kita pergi ke zoo !!!

Dah lame pulak le cite hangat ni terperam. Bz body sangat sampai lupa mo upload, kan dah tak jadi berita terkini. 30 Januari lepas untuk ke sekian kalinya aku pegi dating dengan ASH. Dah lama aku nak ajak dia keluar tapi banyak sangat halangan dan rintangan bagai (sebenarnya aku malu dengan ASH, hehe). Destinasi kitaorang ialah Zoo Negara di Hulu Klang, sumpah aku tak pernah sampai area tuh, siap bertanya kat member cemana nak pegi sana dan surf di google map. Sungguh 'perak' rasanye huhu...

Pagi tuh aku sesat di Kajang, boleh dikatakan keluar masuk pekan Kajang tuh bape kali tak tau le. First time la drive sendiri ke Kajang, nama jer lahir di situ tapi dibawa lari ke Sabah dan Kedah. Dah putus asa dah aku cemana nak pegi ke rumah ASH di Sungai Chua, at last aku tunggu kat depan Sate Haji Samuri suruh ASH datang situ dengan cab. Kesian awekku yang tersayang, cemana la awak bole dapat boipren yang senang sesat dan kurang sabau nih.

Ingatkan nak melantak sate ke pape yang patut di situ tapi lebih baik le kami cepat - cepat gerak ke Hulu Klang. Dari Kajang aku terus drive ikut MRR2, kejap jer dah sampai dalam 30 minit lebih kurang kot. Nampak jer signboard Zoo Negara membuatkan aku sangat excited seperti kanak - kanak tadika, tak sabau nak tengok haiwan pujaan - GAJAH !!

Akhirnya sampai di Zoo Negara lebih kurang tengah hari, WOW !! sukenye...Lepas beli tiket, kitaorang terus menerjah masuk ke dalam zoo, saje jer aku tak beli tiket tramp, biar la bawak berjalan sket, kurus la awek ku itu hehehehe....





Penat juge la tawaf 1 zoo negara tu, salah timing pun ade sebabnya kebanyakan binatang tengah tido lepas lunch, ces...Si ASH nih ape lagi bila dah jumpa haiwan pujaan dia si lembu dan zebra. Senang rasa di hati tengok ASH happy, dah le jarang dating camnih, ape jenis boipren la aku ni kan...




Banyak juge la kitaorang pose, sebenarnya bukan nak pose ke bagai, aku amek peluang nih nak bersama dan berdua dengan ASH, macam couple yang lain, bermanja mesra bagai, oopsss!!! tapi aku tak reti. Nak pegang tangan dia pun aku malu, apetah lagi nak cakap I LOVE YOU !!!. Dalam SMS ayat dasyat, ni dah berdepan malu kemain, sangat tak jantan, adoyai...






Masa duduk di kerusi mengadap tasik di zoo tu, memang timing baik punye aku nak melutut dan cakap "ASH, will you marry me??? Tapi tak beli cincin lagi laaa...ish tak buat preparation lansung. Burung - burung yang tengah diberi makan tuh ngacau jer sampai mengelilingi kitaorang, seram weh dah la setinggi kitaorang jer kalo burung tu terbangkan aku pun boleh jer tuh. kalo dia terbangkan ASH tak pe, hahahahahaha....






 
Lepas 4pm kitaorang gerak balik, aku cadangkan pada ASH untuk cadangkan pada aku mana destinasi seterusnya nak lepak. Aku ok jer demi awek yang tersayang hatta ke gunung Daik sekalipun no hal, ngeee....Dah blur tak tau ke mana, kitaorang mengakhiri JALAN JALAN CARI PASAL kitaorang di Sate Haji Samuri, elok sangat la tuh, mula di situ habis pun kat situ.



Suke sangat aku tengok ASH makan, nanti aku plan nak ajak dia dating yang makan - makan pulak, tak payah gerak ke mana - mana makan jer sampai lebam. Elok sangat la dua - dua gobu, ngeeee....



Moral of the story - selalu - selalu le bawak awek korang kuar dating, buat dia happy ;-D

3 ulasan:

ezam berkata...

lets go to de zoo bawak bekal budu kita makan ramai2 dalam zuuu..



kolo kamu masuk lagi kt jalan kg kemensah terus je ke dalam ade ayor terjun ok..dolu2 slalu gi sana mandi mande...

skrg ni tataw la ade lagi ke tak setelah ade kondom2 eh kondo2 tumbuh macam setinggan kt belakang tue..last ku pergi ayornya dh keroh....

Nazrul Azat berkata...

siut...

aa betol ade homestay blkng tu,

bila nk lepak ni bro, jom camping dlm utan kt cameron ade bran??

ezam berkata...

lepak okeh aje tapi taim aku coti ko keje taim aku keje ko coti..nanti kite set timing belt..ahaahaa