SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

07 Mei 2010

Lesson for the day

Cube korang tengok pix pokok semalu di bawah niDan ini pix sesudah aku sentuh dedaunnye


Dan beberapa minit kemudian dedaunnye mula mengembang semula seperti asal.

Apa signifikasinya pada aku?

Sebelum ni aku pernah di atas, sangat berjaya dan penuh keyakinan. Kemudian ujian melanda, aku diduga dan orang hilang kepercayaan terhadap aku, membuatkan aku rasa sangat kecewa lalu tunduk mengalah pada keadaan sampailah sekarang, tapi sampai bila aku nak macam ni??

Bila melihat dedaun semalu tu berkembang perlahan - lahan membuatkan aku sedar aku harus bangkit dari kegagalan dan membuktikan pada semua yang aku mampu bangun semula dan melakukan yang lebih baik daripada sebelumnya.

Semangat baru ada pada dedaun semalu itu, dan ada juga pada aku, membuatkan aku yakin yang aku akan dapat semula apa yang sepatutnya menjadi hak aku!!!

Tiada ulasan: