SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

26 Julai 2010

Selamat Pengantin Baru Sophia Hilwani dan Dahlan Mohmede

Al kisah pade 6 Jun lalu berlangsung la majlis perkahwinan opismate aku puan Sophia Hilwani Hilmi dengan pasangannye encik Dahlan Mohmede Nor di Dewan Tabung Haji Kelana Jaya.






Memandangkan aku kojo pagi so bole la aku kuar kejap, kan Bandar Utama dengan Kelana Jaya dekat jer, sedangkan ade sekali tu kenduri kawen Emi di Banting dan aku keje dan sorang lagi kenduri kawen si Oloi di Kuang pun aku koje tapi sesuka ati jer aku kuar padahal bos aku ade same di majlis kawen dorang, kenduri kawen si Sopia aku tak pegi kecik plak atia dia, lantak la kan sape suh aku keje ari dorang kawen.




Tak lama lepas rombongan opismate aku sampai dan kami masuk ke dewan, make pengantin dengan didahului anak - anak gadis sunti pembawa bunga berarak masuk ke dewan dengan diiringi paluan kompang yang dimainkan jer dari player. Memandangkan majlis dibuat di Tabung Haji so suasana majlisnye tak berapa happening membuatkan aku pening huhu...Sopia ade offer aku untuk jadi EMCEE majlis tapi memandangkan aku kojo so tak dapek la aku nak menghangatkan suasana, itu la buat lagi situ orang suh sewa dewan yang vogue tak nak.







Lepas pengantin duduk bersanding di pelamin, aku melahap. Tunggu lagi, kan itu tujuan utamanya datang situ. Nasib baik lauk sedap, kalo tak aku komen yang tak sedap didengar jer kan sini kang hehehe...






Kat atas ni pic opismate aku dan yang sekawasan dengannye. Nasib baik dapat semeja dengan dorang lepas pekena second round kalo yang first round tadi coverline sket pasal semeja dengan orang tua - tua





Tapi part nih aku nak kutuk kaw - kaw sket, tak sempat order kek ke cek pengantin oi? Kek ciput musti bajet punye hehehe





KItaorang semuapun amek la kesempatan bergambar dengan mempelai, nak - nak plak aku menyelit di antara kerusi pengantin, nak amek berkat la kunun, nasib baik la pelamin tak roboh dek kerakusan kitaorang pose dengan pengantin, kalo tidak nak jer aku nyanyi lagu 'Pelamin Anganku Musnah' plus lagu 'Di Hari Persandinganmu' hehe





Ini la buah tangan daripade pengantin, ini jer? Bajet sangat kan (abeh la aku kene pelangkung dengan Sophia)





Kitaorang masih menyambung aksi posing memosing di luar dewan, keempat - empat orang nih memang pantang berdepan dengan camera musti nak pose ayu ngeeee





Sebenarnye dalam dewan, aku termenung sambil melihat pengantin yang bersanding. Dalam hati bertanya - tanya, bile la turn aku pulak kan nak bersanding dengan Ash di atas pemain paling vogue pernah dicipta di planet bumi ni, konsepnye pelamin terapung, sesuai! hmmm...

Tiada ulasan: