SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

30 Ogos 2010

Surat Kepade Bos

Ke hadapan encik Bos yang tersayang,



Bos, saye nak straight to the point jer pasal saye bukan cam bos yang suke cakap berbelit sejam kendian baru sampai ke main point. Esok saye dah kene balik ke KD dan rabu kene keje dah, memandangkan saye masih ade kat umah mak lagi nih saye nak merayu kat bos, saye nak cuti raye nanti bole tak bos? Dapat 1st dan 2nd raye pon jadi la bos pas tu tak cuti dah pun tak ape bos. Kesian la kat saye bos, kampung dah la jauh, kat Gurun sane nun jauhnye balik lak kene naik unta, 8 ari pon belum tentu sampai. Nak balik selalu tak dapat la, lain la macam bos, kampung dekat jer itupun malas nak balik kan. Bole la bos....


Tolong la bos, sekali ni jer. Dengarlah rayuanku bak lagu Rohana Jalil. Kesian kat mak saye nanti sorang - sorang dia nak buat lomang, mane nak buat ketupat daun palas lagi plus ketupat nasi ADABI, nak masak rendang, kari dan kurma barang 10 kilo pakai dapo kayu bos, nak buat kek 18 tingkat lagi, dah tu kuih - muihnye barang 50 jenis kitaorang malam raye baru terhegeh - hegeh nak buat, baru la meriah di hari raye, tak gitu bos. Pas tu koje saye la nak isi kuih dalam balang, mane nak ganti sarung kusyen lagi, pasang langsir baru yang mak beli kat Jakels, nak hampar karpet raye yang gobu tuh lagi. Lampu lip lap jangan cakap la bos, kalo tengok kat google map rumah saye la paling malatop bos. Ini sume gara - gara nak bertanding dengan jiran sebelah la bos. Itu belum sapu laman lagi, air dalam akuarium ikan abang saye pun belum ganti, ikan - ikan tu pun nak raye gak bos.




Dah tu kan bos, saye nak kene sembelih unta seko untuk dibuat BBQ di pagi raye, name pun dok kat Gurun kan. Nanti jemput la datang umah ye bos. Kendian saye nak kene iron baju sume orang, sorang jer dah 8 pasang, darab la dengan 10 orang, mati la. Kang kalo seluar dan kain dorang labuh saye gak yang kene jahit bos. Siap sulam manik dan labuci lagi bos. Bos tak kesian kat saye ke boss?? Mak saye tak hire orang gaji bos, pasal dia tau tiap kali raye itu la keje saye bos, mengalahkan suri rumahtangga. Bole la bos bagi saye cuti due ari pun jadi la boss...sedih ni bos, can i cry on your shoulder bos??



Bos bos, itu la saje permintaan saye bos. Besaq pahalanye kalo bos tulong saye yang cumel nih bos. Budak baru kan ramai suh jer la dorang keje, saye dah lama keje bagi la saye cuti bos. Tak kan la pagi raye kang saye kene nyanyi lagu MUSAFIR DI AIDILFITRI, meratap hibe la saya bos. Patutnye bos tutup ajer opis tu due ari bagi sume staff cuti. Saye berikrar nih bos, pas nih saye akan kejer rajin tahap gaban, tak balik umah pun tak per bos pasal memang saye slalu ajer tido kat opis. Owh bos yang hensem lagi budiman, tunaikan la permintaan ku ini bos. Di kesempatan ini saye nak memohon jutaan ampun dan mahap daripade bos pasal saye selalu mengumpat bos, cakap bos rabun la, bos busuk la, cakap lak cam pusing highway SILK,  nak cakap A tapi pegi Z dulu baru sampai B. Selamat ari raye bos, mahap zahir batin. Bos bos...nak duit raye ??


Pecah kace pecah gelas,
sudah bace harap balas...


Staf mu yang sengal,

AzaT

8 ulasan:

encik aidil banting berkata...

hahaha. like this! hope bos ko baca blog ko ni. dpt la cuti rayo! :)

ezam berkata...

agak2 bos baca tak ni????

nk haku bagitawu dia????

hahaha

Nazrul Azat berkata...

u ols, aku rase bos aku bace sbb ade spy dia yg slalu skodeng blog aku then repot kat bos, abeh la aku nanti huhu...skali dpt cuti selama2 nnye uwaaaaaaa

mazin? berkata...

huh baru lepas cuti nak cuti lagi. tamak ko ni bro. ha ha ha

SURIA AMANDA berkata...

wehh..sayu ada, kesian ada..kelakar pun ada la lu punya surat ni bro..tu la..pi cuti awai2 pasai pa?

Nazrul Azat berkata...

owh, u ols xpaham sbenarnye, tawon nih turn aku keje di hari raye psl dh 3 thn bturut aku cuti, cuti awal yg aku dpt ni kbetulan PH nuzul al quran & merdeka, so aku just amek cuti kamis lepas dan hari ni, campo sabtu ahad lepas dpt la 5 ari, aku balik la kpg psl raye xbalik, lepas raya ke6 baru aku cuti plak seminggu balas dendam, gitu la citer nye, sekian mekasih hehe

pencinta kedamaian berkata...

nnti saya cakapkan kat b0s mu en.s....n ye..hahaha

Nazrul Azat berkata...

dia dh tau dah, heeeee