SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

23 Disember 2010

BACE JER LA NOQ TAKDE TAJUK LAAAA


Busannye macam nak matiiiiii... (ekspresi yang propa)


Tonight is the second last day keje malam pada tahun 2010, esok last day then next year (2011) minggu kedua plak baru aku keje malam, next is on end of January. Kerap benau bos kecik bagi aku keje malam untuk bulan 1 depan kan, cemana nak mengawan lagu tu, huhuu...

Baru pukul 0300am, sambil pekena cafe dan biskut kering cap ping pong, telinga dicekup earphone layan lagu si Taylor Swift, aku ngetuk entry nih sepanjang yang boleh sampai u ols muntah ijau membacanye, dan 4 bijik mata aku dok perati skrin-skrin yang penuh di workstation nih mengharapkan apa yang aku ingest tip top so that tak dipandang taik dek orang CVTR, tuiii!!! Ni lah yang payah kalo keje too technical sangat padahal study 3 tahun kat U pon tak kene langsung dengan keje sekarang, huh ! Boring nak mampos la ingest Malaysia Hari Ini zaman tok kadok nih, tak horny sial, nak-nak aku terambik MHI tahun 1994, semua mende yang dalam each clips dah masuk museum pun muahahaaa, entah-entah korang pun tak diperanakkan lagi kan kan kan... masih kat dalam sorga berlari-lari anak di bawah pohon asmara ;-D (err tak ape ke statement aku nih???)

Cakap pasal MHI, nak bagitau satu mende la kan, ade la segmen JEJAK KASIH, korang yang budak-budak hingusan lagi tak tau kot, orang dewasa ala-ala aku je yang sempat tengok live di TV3. Time tu pun aku baru menengah rendah. Aku mengaku aku lelaki air mata, murah sangat air mata aku tiap kali tengok adegan sedih pedih macam tu, anak jumpe mak ayah, kakak abang jumpe adik, skandal jumpe skandal, oopsss...itu tak de. Nasib baik la time tu orang tak reti nak propa sangat, kalo tidak sure aje dialog tambahan dan lakonan mantap untuk menaikkan rating program. Tapi serius sedih beb, aku yang jantan nih pun boleh sebak, korang tengok sendiri la kat Youtube banyak jer orang upload. Kalo la masih ade lagi segmen Jejak Kasih dalam MHI, aku nak cari Sani. Serius aku rindu kat dia... Sape Sani? Cari jer kat entry yang lepas-lepas ye malas nak ulang.

Dok ketuk entry ni pon aku dan la blogwalking, cume sesekali datang sengal, sesetengah orang yang follow aku tak de link blog dorang cemana aku nak follow ? Dah tu sesetengah blog meriah la sangat segala tok nenek widget macam-macam ado. Ade jugak blog yang sekali tengok jer terus in love. Blog aku? Biasa je tak lip lap anak mami pon, sekadar tempat lepas stress jer kot muahahaaa...

Hmm... baru 0353am, beberapa orang skandal masih online di FB, malas lak nak kacau, minggu nih aku diam ajer, honestly aku masih tak berapa baik dengan Ayim, bukan problem ape pun dengan dia, cuma aku tak de mood nak beramah mesra masa keje syif malam, aku lebih melayankan perasaan sendiri, fokus pada keje, dengar lagu, layan blog korang, berangan, itu lah aku kalau keje malam, sangat monotonous. Aku macam takut untuk happy masa bekerja, serius nak mampos, ibaratnya aku tak berhak untuk bergumbira macam orang lain, kenapa entah? Seriously says korang akan bosan berkawan dengan aku, puncanya aku tak reti nak buat korang senang dengan aku, i just go with the flow, ikut rentak orang. I'm type of loner, but i know how to make myself chill. Entah la, takutnya perempuan yang bakal aku kahwini tahun depan akan bosan dengan karakter aku yang lebih banyak mendiamkan diri, cume talkative masa drive kereta je, pelik tak? Huhuu...

Siaran tergendala sebentar... Maintenance send reminder tru G2 mengatakan OM1 capacity almost full, abeh effect keje aku laaaaaaa...

Plan esok pagi lepas abeh keje, MENYELESAIKAN MASALAH ANTARA HIDUP DAN MATI !!!!

By bye for now...



7 ulasan:

oloi berkata...

aku x penah BOSAN kawan dengan IJAT walaupon tau dia suka BUAT HAL SENDIRI....kerana aku tau itulah sifat dia =)

YE ijat.. jadi diri sendiri adalah LEBIH BAIK dari kita berpura pura menjadi yang bukan diri kita sendiri kerana itu akan lebih menensyenkan diri kita......

yayayayayaa...

oloi berkata...

jadi diri sendiri adalah lebih baik kerana ia menyenangkan kita DARIPADA kita berpura pura menjadi yang bukan diri kita - akan buat kita jadi lebih tertekan

IJAT... ai x penah busan bekawan dengan U walaupon U pendiam..sebab ai taw...itu adalah sifat u....

apapown u mmg da best & malatop =)
gheghgegheeee.....

(bestnye merapu rapan kat blog...)

shapoji berkata...

maser MHI tue aku sempat, zaman2 aziz desa, mase tue aku tadika.....tgok la juga "jejak kasih" tapi aku tye mak aku nepe dorang nangis, aku tak paham. Aziz desa dgan cermin dier tue, aku pon tak pham ape.

dwaty berkata...

nanti saya jumpa sani, saya gitau ek... skrg ni yang saya tau bas sani ekspress jer... tp bukan sani yang sama kan?????

cek chun berkata...

gelak aku baca shapoji punya komen.lol.

sekarang memang la senyap bro.dapat bini takkan ko nak senyap kot. mesti berubah punya. mo bet tak? :P

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ berkata...

dah selesai ker masalah idup dan mati itu??

hehehhe

THE LEKAT LEKIT STORY berkata...

Saya pun dulu suka tengok juga jejak kasih.. memang syahdu la menyaksikan pertemua semula tu.. kdg2 kita sendiri pun menangis..