SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

01 Disember 2010

BENGANG PUNYE HAL, BISKUT JADI MANGSA

Bertemankan Tiger Biskuat, biskut feberet aku time lapar, maka dengan ini job menghenjut tape dalam MVTR bermula dengan rasminya sampai la aku klimaks ahahaa... Serius headache aku tak baik lagi, gara-gara skip makan malam tadi, tak ade selera nak makan, tak bole paksa, mungkin merindu seseorang kot, huhuu...

Minggu nih keje petang, 3pm-12am, so keje macam hanjeng sket, relax dulu dari 3pm-6pm then 6pm onwards keje kene jalan macam luar biasa, nasib baik Ijan ade, tak le aku macam nak mampos kene kejar target sorang-sorang. Time tengah sibuk camni pun aku sempat nak hapdet blog nih, bukan ape, teringatkan kata-kata Ijan tadi membuatkan aku berasa nak mengutuk sesuatu... And the story goes like this...

Adik si Ijan nih accident, agak teruk injured, so doctor di Hospital Ipoh terpaksa tebuk la side badan untuk keluarkan air daripada membusuk dalam badan adik dia. Tebuk punya tebuk, salah tebuk. So doktor terpaksa buat lain. Masalahnya tebuk tuh bukan selepas beberapa hari, ditebuk jugak selepas beberapa jam, mati la kawan menahan sakit. Sekarang jadi kes la dengan Hospital Ipoh tu, nak-nak yang buatnya doktor pelatih. Mengingatkan hal nih, membuatkan aku terkenang kembali cemana doktor pelatih kerjakan arwah ayah aku. Bayangkan, ayah aku kan barah hati, so kene la tebuk badan dia untuk keluarkan air, nak- nak doktor bodoh to salah tebuk, terus dia tebuk yang lain. Arwah ayah aku menggila tahan sakit, terus ajer doktor bedebah tu blah sebab tak boleh buat apa. Itu sebelah pagi, masuk petang ajer arwah aku dah teruk, memang tahap nazak dah. Rasanya kalau la dorang tebuk dengan betul lobang di badan arwah ayah aku, rasanya nyawa arwah ayah aku panjang lagi beberapa hari. Kemudian sebelah petang doktor haram jadah tu datang bawak geng, satu group doktor pelatih yang bangang. Aku maki cukup-cukup la ingat arwah ayah aku anak ayam nak cocok suka hati, nak-nak mulut aku puaka tak hengat, dorang diam ajer sebab memang salah dorang kan. Malam tu ayah meninggal, betul-betul dalam pangkuan aku. Tak lama lepas tu doktor yang incharge wad tu mintak aku sign 1 form, kononnya aku tak akan ambil apa-apa tindakan terhadap hospital sebab tak membenarkan pihak hospital buat renjatan elektrik tu, so aku tak fikir panjang sebab nak uruskan jenazah arwah ayah cepat-cepat, aku sign aje. Patutnya aku tangguh dulu, bincang dengan family pasal kes salah tebok tu untuk kami bawa kes kepada pengurusan hospital, disebabkan kelalaian doktor pelatih yang bodoh, nyawa arwah ayah aku yang melayang. FUCK YOU !!!!

Bengang seh, dengar plak citer Ijan, bertambah bengang jadinya. Dan biskut tiger itu ku mamah dengan perasaan geram, grrrrrr.....

11 ulasan:

♥..cik_mas..♥ berkata...

mamah...jgn x mamah biskot 2..hehehehe ;)

Anisa Hang Tuah berkata...

sesape makan biskot tiger kuat lari mcm dlm iklan
*pengaruh iklan ni*

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

cik mas - sebungkus x cukup, mau abeh sedozen kalo keje malam heheee

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

anisa - serius biskut tu bagi tenaga macam rimau, heheeee

achik ezam berkata...

lenkali order ciken chop lah..heheehe

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

ezam - set!!!! nnti lepak pak li lagi heheeeee

achik ezam berkata...

pakli KD dh berpindah ke giant kota kemuning..

sekian info dari duta pak li.


hahaha

SURIA AMANDA berkata...

satu jer la kelemahan spital kerajaan ni..semua bagi doktor pelatih yang buat...nurse2 pelatih..kak long Lisa nyer pengalaman lagi teruk azat..benda dah jadi kan..sabar aje la yer...

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

ezam - selain Pakli pon boleh sajo, heheee

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

puan lisa - camtu la kn, rakyat2 yg marhain la tpaksa btahan dengan karenah birokrasi di sektor awam, time mengundi aje baru thegeh2 itu ini janji bagai, tuiiiiii...

am berkata...

azat,arwah my mom pun kene cmtue..
dia servic cencer..dr pelatih yg take over her case..yg pakar2 ni ala2 kekwat sgt..i da lalui dan rasa apa yg u rasa..i pun maki gak drs pelatih sbb nk cucuk tak tau salur darah berkali2 cucuk then picit2 lagi suh darah kuar..giler!!
ko tgk blog mazidul,ctu pun ader cite pasal kecuaian hpital hgga nyawa jadi taruhan...mmg geram sgt.tapi kl ko marah2 sgt,bila time ko takde lawat patient, lagi teruk dikerjakan patient tu...ade family tgk2 kan ok la..