SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

05 Disember 2010

DILEMA SEORANG ORANG YANG SORANG...


Dilema Seorang Orang Yang Sorang......

Aku yang sorang....
Hidup sorang...
Buat amende semua sorang...
Berak memang lah sorang..
Lagi pun jamban aku memang memuat untuk
sorang jerr..

Aku yang sorang....
Makan Sorang2..
Minum pun , sorang2...
Nak makan dua orang...
Tapi takut tak kenyang....

Aku yang sorang...
Bangun pagi sorang...
Tido pun sorang...
Hajat dihati nak tido dua orang..
Tapi buat sempit bilik pulak karang....

Berjalan sorang2...
berlari pun sorang2...
Berjoging pun sorang2
Ingat nak ramai orang..
Tapi tu, marathon lah korang..

Lepak sorang2..mimpi pun sorang2...
berangan sorang2..jiwang pun sorang2...
Pegi bandar sorang2..balik bandar pun
sorang2...
Dah sebulan aku tak ke bandar sebab ramai
sangat orang..

Semalam aku sorang...
Kini aku masih sorang...
Esok lusa sorang lagi kot...
Tapi, dekat stadium semalam, ramai pulak
orang..

Tapi...
Aku bukannya orang-orang. ..
Aku bukannya orang utan..
Aku juga bukannya orang minyak...
dan aku juga bukannya orang gila...
Dan aku juga bukanlah orang jahat...
Bukan gak orang kena sawan..
Tapi aku juga orang...macam orang lain jugak
Macam ko jugak lah masa engko sorang dulu !!

Aku tahu...
Aku bukanlah orang berada...
Aku juga bukanlah orang glamer...
Dan aku bukanlah orang ternama...
Walaupun aku hanya orang biasa...
Aku tetap orang...
Aku ingin menjadi gaban
Tapi nak jadi gaban kena gagah..
Tapi gaban tu bukannye hensem pun..
Lagi hensem ultramen..

Dah lah tu, korang pegilah siapkan kerja tu sesorang..
Jangan ingat aku nak tolong korang......


(credit to Google)

12 ulasan:

Encik Bell (beLalaNG) berkata...

hahaha.. tajuk tu mmg best!!!
tp sorang ker? :P

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

bell - selalunye aku lebih banyak sorg2 aje, kesian x kat aku? huhuu

Aidy Shahiezad berkata...

mak aai...
mau puas nk mengira perkatan sorang tue...

neway, biar buat byk bende sengsorang, asal hati girang... :D

-----------------
my new latest entry:-

Merah Sang Dal Alif Rho Kha...
http://aidyshahiezad.blogspot.com

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

aidey - itu aku copy drp page wazy, sajak nih dh lama dh xtau sape tulis, aku br jumpe balik lepas balik dr dinner kt mamak, teringat sajak nih terus google then buat entry mengenangkan nasib aku yg selalu sorg2 xde kwn ;-(

khaifaiz berkata...

aku sengsorang ble takde duit.. ekekeke

Jerung Rimba Putih berkata...

orang-orang, orang slalu ingat kat orang tau.. orng jgn nakal2 tau..=)

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ berkata...

kami kan ada....
tak mo dah dok sorang2

hehhehhe

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

khai - huwaaaa... duit ble cari kwn baik susah nk dpt woooo

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

JR - mekasih kerana sudi mengingati orang-orang ni, huhuu

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

yanie - u ols mmg la ade tapi i tetap sorang2 huhuu

SURIA AMANDA berkata...

member blog punya la ramai, knp lak sorang2...

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

PUAN LISA - saje jer nak manja2 dgn u ols, eheheeee