SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

08 Disember 2010

MENYAMPAH NOK!!!


I tak klimaks taw ....

Ari nih secara rasminya aku jadi operator ala-ala dekat receptionist di workstation aku, hanjeng kan... Kejap-kejap ada call ini, dia tu la dia ni la tanya itu tanya ini nak cakap dengan si polan ini dan si polan ini, rimas nok. Dorang nih pun bagi la wireless phone tak la kaco aku buat keje!. Antara pertanyaan dorang adalah seperti berikut :

"Azat, Niza ade kat sane?" Bos bertanyakan staf kesayangan dia.

"Azat, tolong tengokkan clip ni tak de dalam OM4..." orang VTR mintak transferkan clip masuk server.

"Azat, Kes TX malam ni dah transfer belum?" Iqa New Media bertanya.

"Azat, Ain ade tak?" Dina Engineering tanya pasal clip yang failed to transfer.

"Bang, nak tanya la Kisah Benar untuk IPTV dah transfer ke?" orang VTR bertanya lagi

Kesemua phone call di atas berulang beberapa kali sampai aku nak muntah ijau melayannye...

Paling last aku jawab tadi...

"Helo, kak Niza ade?" Bazil plak yang call cari bos kecik aku tu, adoyai....

Sebab dah bengang sangat asik jawab phone ajer dari pagi tadi, aku pegi kedai dan borong jajan. Bayangkan lunch pun tak sempat nak keluar, nak buat description lagi, live program lagi, pas tu bos kecik panggil nakkkan tunjuk sebab pasal I-News Buletin 1.30 yang aku lupa nak buat. Huwaaaa.... kesengsaraan melanda!

Balik karang confirm aku terus terbongkang... grrrrrrrrr

14 ulasan:

THE LEKAT LEKIT STORY berkata...

wah.. keja kat mana ni?? TV3 ker?? bz body je arini yer

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

cik lekit - aa situ le tempat koje teman, heheeee, ari ni bz esok x sangat n jumaat bz balik huhuuu

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ berkata...

hehehe...best nye keje kat stesen tv..

(^^,) makan jajan aper td? kenyang dak?

kekekkeke

Anisa Hang Tuah berkata...

wowwww

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

yanie - uih mmg glam la juge heheee

td ai mkn kismis 1 kotak, air soya, biskut tiger biskuat, kacang, jelly, mcm2 lg taw (dah rupe kanak2 dah) heheeee

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

anisa - waw jugak la, muahahaaaa

Encik Bell (beLalaNG) berkata...

baru tau rupenya keje kt tV3...hehe
clap clap :D

Syafiq Rosli berkata...

layan kan je..:)

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

bell - bkn dgn tv3 la, dgn media prima, huhuuuu (same je la)

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

syafiq - mmg kene layan ttiap ari, letih, huhuuuuuuu

cham's berkata...

take a good rest ok...nite :)

Encik Bell (beLalaNG) berkata...

hehe.. ada vacancy x? *tetibe :P

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

cham's - mekasih, tido sungguh lena mlm td heheeee

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

bell - hantar cv ekau kt hr, heheeee