SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

17 Disember 2010

NENEK AKU PESAN...

Sekiranya anda dirompak dan dipaksa untuk mengeluarkan wang akaun anda daripada mesin ATM, anda boleh meminta bantuan cara senyap dengan memasukkan no Pin anda di mesin ATM cara terbalik.

Sebagai contoh jika no Pin anda adalah 123456, jadi anda harus memasukkan nombor 654321.

Mesin ATM akan mengenalpasti nombor tersebut adalah nombor yg diterbalikkan drpd nombor yg sebenarnya melalui kad anda yg masukkan kedalam mesin tersebut.

Mesin ATM akan tetap mengeluarkan wang tunai seperti biasa, tapi apa yg kita tidak ketahui, pihak Bank dgn segera akan menghantar pihak berkuasa (Polis) kepada anda.

Perkara ini pernah disiarkan di TV baru-baru ini dan ianya menyatakan kaedah ini jarang diguna disebabkan ramai orang tidak mengetahui akan kewujudan sistem yg seumpama ini.

24 ulasan:

fyna berkata...

btol e?

::PoRcUpiNe:: berkata...

wah betul ke ni??
Bagus3.....
Good tips!!

Tapi nom pin aku pjg sgt...kalau nak terbalik kan die jenuh jugak la..haha

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

fyna - betol kot, awk try la huhuuuu

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

cek porcupine - asal pjg sgt no pin kang kamu lupe cemane huhuuu

Anisa Hang Tuah berkata...

wooahh nice

nenek hebat

zOuL.MzMn berkata...

infomasi terkini...yes!!..
thanks bro!

SURIA AMANDA berkata...

wah..ko biar betul bro...

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

puan lisa - betolllll, cobe try test tgk hihiiiiii

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

anisa - nenek ai mmg hebat heheeeee

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

zoul - jom kita same2 share info jom, ;-D

mazin? berkata...

gud info bro. tapi harap2 takkan terjadi kat aku. anyway im back.. he he he

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

maziiiinnn !!! mana kau menghilangkan diri !!!!!
aku merindui mu !!!


huhuuuuu.....

aril berkata...

fuh ramai tul komen...

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

aril - xbyk pon, korang komen then aku reply, huhuuuu, mekasih u ols yg slalu komen entry i yeeaaayyy

ADfeez berkata...

wah... seriuously???? good tips! ;)

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

eh si belalang, kenapakah menukar nama? rebranding ek? heheeee

matpek berkata...

woow..hebat..nice info..

Afzainizam berkata...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

eeeemmm selama ni tak tau pun...
kena ingat lahhh... kalau ko tak bagi tau mmg langsung tak tau... Insya Allah kalau terjadi apa-apa ni lahhh tip yang akan digunakan

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

matpek - mekasih

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

afzainizam - aku dpt info ni dr email so aku share dgn korang sume plak

ADfeez berkata...

lbih kurang la.. rebranding n rebonding ekekek ;P

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

adfeez - aku pon nk rebranding blog nih, cemana tah nk buat xde idea huhuuu

Asrul "iLham" Sany berkata...

thanks for the tips ya...
amat2 berguna ni...

NAZRUL AZAT JAMIL berkata...

asrul -just for u, ooppsssss ;-D