SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

16 Januari 2011

NAK TAU TAK??



Saje la nak share something di petang-petang ari gini kan, kalo yang dah tau takpe, klau yang belum tau so Encik Azat nak habaq mai no. Sat-sat nak tukaq lagu yang tengah dengaq la ni heheee....
...
Aku dok baca website MOHE (Ministry of High Education) as told by one of my friend. Lupa nak habaq, kepada sesiapa yang berniat nak further study ke master and PhD level patut amek tau, pada lain-lain pun bole sajo. Kerajaan melaksanakan program MyBrain15, agenda kritikal di bawah Pelan Strategik Pengajian Tinggi Negara bertujuan mewujudkan kelompok sumber manusia berpengetahuan tinggi dan kerajaan sasarkan untuk mencapai sebanyak 60 000 pemegang PhD di kalangan rakyat Malaysia.
...
My Master adalah 'feeder' kepada program nih. So, pade korang yang berminat bole la apply sebab dia dibiayai, senang cakap DITANGGUNG kecuali kalo korang berenti atau tak abeh study kene bayaq gantirugi la. Syaratnya rakyat Malaysia, umoq tak boleh lebih 35 tahun, ada degree dengan CGPA minima 2.5 dan dah dapat tawaran pengajian dari mana-mana IPT. Pembiayaan tidak melebihi RM10 000 untuk tempoh maksimum 24 bulan termasuk pembiayaan untuk tesis (lain-lain korang top up sendiri) dan pembiayaan yuran pengajian akan terus dibayar kepda IPT terlibat (korang tak akan dapat pegang duit tu ye).
...
Permohonan akan dibuka secara online mulai 1 December 2010 dalam empat fasa iaitu Januari, April, Julai dan Oktober setiap tahun.
...
Untuk maklumat lanjut sila ke website ini ye

https://www.mohe.gov.my/MyBrain15
...
Kepada adik-adik yang tengah intern ke atau dah abeh study
TUNGGU APA LAGI ??

Yeayyyy...
tak sabar nak sambung study
degree dah tak laku sekarang ni huhuuu
...

2 ulasan:

Gayahspears berkata...

jum kita sambung belajar same2 nak tak??huhu

NAZRUL AZAT berkata...

jum gayah jum ;-)