SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

27 Februari 2011

FEEL GERAM NOK!


HOW DO YOU FEEL??

Semalam mau shopping
kaya kot dapat bonus 5 bulan
kau ade ?? (statement berlagak)
stress dok menung di rumah tak buat apa-apa
tiba di Sungei Wang Plaza
mata jadi rambang la
tengok sini tengok sana
time nak bayar dekat kaunter itu
aku keluarkan MAYBANKARD la
bayar debit saja
tetiba tak bole proses
WTF !!
nasib baik takde orang lain que belakang
kawan aku jadi mangsa
pinjam duit dia dulu
then pegi ATM
que gila-gila panjang
sampai kat situ
KAD ANDA TIDAK BOLEH DIPROSES !!
dah sudah
di kala kawan aku sibuk shopping
aku cuma telan air liur
sambil cuci mata
...
moral of the story
keluarkan duit sebelum shopping
apa maknanya
berduit tapi tak boleh keluarkan duit
HUWAAAAAAAA


21 ulasan:

Anisa Hang Tuah berkata...

erk..sabar lah wahai abg,,

NAZRUL AZAT berkata...

anis - huhuu xbole sabar dh, dh la ari nih nk byr servis kete moto, byr utang kete, sewa umah, mentenen umah, bil itu ini, uwaaaa, transfer account org lain la kejap huhuuu

kau kesah ke?? berkata...

amboi bonus 5 bulan. tapi syang kad tak boleh proses kan.

NAZRUL AZAT berkata...

itu la psl, keciwa nok, hajat d ati smlm nk angkat ipad byr cash, huhuuuuu

zati embong berkata...

wah 5 bulan nyer bonus nih!ni nak hntr resume serta merta ni kat cmpany kamu O.o

ha,2la dpt bnus kena senyap2,kan dah kena sabotaj.hihi

NAZRUL AZAT berkata...

zati - bank la sabo sbb dia tau sy nak kuarkan duit, huhuuuuu

~SYAZ~ berkata...

hushhh~
bonus smpi 5 bln tu..
bnykkk!!
adoy~ sabo jelah nok nak shopping byk2 tapi kad x boleh gune..

NAZRUL AZAT berkata...

syaz - sket je la, tp alhamdulilah... mmg bengang smlm huhuuu

FariehanIbrahim [LBC] berkata...

haha! adoiii, cian nyeh.
1 lgi da moral of da story, pastikan juga kwn kita berduit byk kuar shoppim. ahaks! ;pp

NAZRUL AZAT berkata...

fariehan - itu la, nasib baik dia ada cash, huhu

lea berkata...

kesian ko xleh shopping~
next tyme jela.

NAZRUL AZAT berkata...

lea - sesi balas dendam akan berlaku next week, yeeayyyyyy

encik aidil banting berkata...

sebulan gaji 3 ribu. kali dgn 5. huyooo, byk nye duit. RM15000 tu.bestnyaaaa :)

NAZRUL AZAT berkata...

aidil - err... begitu le nampaknye, syyy... ;-)

nub berkata...

nak pow duet ang sket.. hehehe

ADfeez berkata...

hahaha.. tu mknanya die suh berjimat.. xpun blnje org yg tepat..ekekekek :P

encik aidil banting berkata...

bertuah badan erhmm

NAZRUL AZAT berkata...

njub - heap... pow bank la, heheee

NAZRUL AZAT berkata...

adfeez - insyaallah tak aku lupa utk yg memerlukan

NAZRUL AZAT berkata...

aidil - alhamdulilah, syukur pd Allah swt, terima kasih media prima ;-)

flyz berkata...

5 bulan? sedekah sedekah... :p