SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

15 Mac 2011

KENALI KEJE AKU

Aku nak bercerita tentang keje aku untuk 3 bulan nih sebelum aku kembali buat keje archive bulan 6 karang...

1. Datang keje dengan happy sambil lambai-lambai tangan ala Miss World ;-) Aww...
2. Terus hadap PC check email daripada conty & CVTR for any latest update
4. Kalo semua ok, pegi cafe pekena sarapan dulu ! kene makan agak banyak & cepat untuk lunch sekaligus
3. Tanya technician di CVTR kalau ade problem ke tak dengan ingets list semalam
4. Jawab phone dari CVTR yang sangat manja - tape depan mata pun tak nampak ! kene selalu berlari ulang alik RC & CVTR sampai bergegar MPB heheee
5. Jawab email darpada Program Edit kalau ada details yang tercicir daripada previous list - setakat nih belum gaduh lagi la dengan Zairani tape selalu hangin dengan Vijaya grrrr...
6. Buat draft list ingest - kene check tape dah masuk ke belum, check schedule daripada BMG, kene kacau staf censorship especially cek Nisa yang cumil
7. Siap list kene buat restore daripada server plak - kene la keluar masuk tape SAIT & LTO plak adoyaiii banyaknye keje
8. Ambil tape yang tak ade copy dalam server & syndicated tapes dekat archive & syndicated room - kene panjat rack sebab aku tak berapa tinggi huhuuu, kekadang kene kepit di celah rack uwaaaaaa....
9. Update list lagi kalo tape tak masuk, hilang atau QC reject atau tape orang pinjam
10. Go through QC report & LPF report lagi, kot-kot terlepas pandang
11. susun tape ikut list - ada dua list - list 1 14 jam & list 2 - 10 jam, list hari Sabtu jer 14 jam per 1 list, sebab tu asal Jumaat jer aku happy yeeayyyyy
12. Print 1 copy, check lagi, tandakan dan sign - COMPULSORY !!
13. Serah pada EIC untuk check - sure ade jer yang tak betul ;-( grrrrr....
14. Update Daily Program Schedule
15. Tunggu amendment daripada Dima BMG yang selalu lambat hantar email, then kene rombak balik list (tak selalu sangat berlaku, pheww !!!)
16. Print that lists 3 copies, sign and then hangkut pegi CVTR
17. Technician akan tengok list and tanya soalan bagai especially daripada Encik Azmi Peterpan yang sangat cerewet nak mampos, kekadang kene tunggo dorang yang ghaib ! Ingat senang ?
18. Email Dubb report, Ingest report dan hari Khamis kene email Outstanding Materials untuk meeting pagi Jumaat
19. Balik keje dengan happy sambil lambai-lambai tangan ala Miss World ;-) Aww lagi
20. Semua item di atas akan berulang semula keesokan harinya sampai aku MAMPOS !!!
21. Aku memang sentiasa depan PC tapi masa sangat terhad untuk FB & blogging, huhuuu... kecuali hari nih sebab keje aku dah siap !!

HEBAT TAK KEJE AKU ???

PLEASE LA ENCEK LEMAN... CUKUP LA 3 BULAN AJER, AKU TAK NAK LAME-LAME BUAT INGEST, BOLE KURUS !!! HUHUU...

13 ulasan:

man yusoef berkata...

wow mencabar...ada kosong?

sahromnasrudin berkata...

wow...banyak nye keje hang huhuhhh

NAZRUL AZAT berkata...

man - ade je, apply la ;-)

NAZRUL AZAT berkata...

sahrom - uih, kalo ade 4 tangan pun blom tentu cukup heheeee

SURIA AMANDA berkata...

hahahaha..ni stress tahap gaban dah ni..

khaifaiz berkata...

wow.. hebatnye bro keje ko... kalau aku dah tdo dah awal2.. hahha

Anisa Hang Tuah berkata...

nak keje mcm abg jugak
:D

zati embong berkata...

huhu.jat yg baca ni pn da semput.haha.

NAZRUL AZAT berkata...

puan lisa - sesekali tuh rase mcm nk pengsan pun hade, huhuu... penat woiiii

NAZRUL AZAT berkata...

khai - task nih mmg mbuatkan aku tido awal asal balik keje, heheeeee

NAZRUL AZAT berkata...

anisa - JANGAN!!! TAK BOLEH !!! heheeeee

NAZRUL AZAT berkata...

zati - org yg hadap nye mmg dh semput, huhuuuuu

flyz berkata...

syokkk...at least tak busan