SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

21 Mei 2011

FEEL STRESS NOQ !!!








Hari ke-6 keje... INGAT SENANG !!!

Esok keje lagi sehari, then Isnin & Selasa baru off. Takde maknanye nak balas dendam tido sampai lebam bagai. Hari berkenaan la nak kene settlekan registration for master, kene mengadap ex-lecturer di UiTM plak tu, mengadap polis lagi... HUARGHH!!!!

Actually sekarangpon tengah bengang sial. Saje jer nak lepas geram kat blog. Nak ngadu kat sape pun... takde sape!! Baik sendiri settle. Satu hal nih aku nak mengadu pasal keje lah, kalo hari Jumaat & Sabtu ajer sure ada problem, nak-nak hari tuh keje cepat siap, tapi tapes banyak tak masuk, drama memang paling lambat masuk. Masalah bukan pada production house, tapi Brand yang bangang. Alamatnye, orang macam aku yang kene arrange untuk ingestion & program editor terpaksa mengejar satu sama lain. Amend list bagai, tadi dah gaduh dah, WTF la... system pon tengah biol, time ni la engineering side nak upgrade system pon. Bila system faulty, kene balik manual, penat berkejar cari tapes and then served those fuller dekat CVTR mengalahkan raja. Certain people dekat MPB nih bengap, kalau dah loan tapes tu tolong hengat la untuk cepat pulangkan ke library. Bila system down, kene prepare tapes, bile takde tapes, cemana nak proceed editing for TX??

Ini lagi satu hal, tak pernah-pernah aku kene keje 7 hari straight, minggu ni mampos la kan. Bukannye azab pon keje 7 hari tu, cume aku pun manusia biasa jugak, perlukan masa weekend tu untuk buat hal sendiri. nak beriadah, nak dating, nak shopping, nak cuci mata, ermmm... Tak sabar rasanya menunggu bulan 6 untuk kembali keje syif, cukuplah 3 bulan buat ingest TV3, sakit otak !!!

Tentang Ash, tak taulah nak cakap apa pasal dia. Busy memanjang. Agaknye bekerja sebagai wartawan majalah JELITA nih glam tak hengat dunia kot. Dah takde masa dah untuk aku. Sebab dah jumpe dan hadap balak-balak hensem tetiap hari, sape saje saya ni pada mata awak kan. Suka hatilah awak nak buat ape, dah malas nak fikir !!

Hai Sabtu aku kali ini diselubungi dengan perasaan stress... GRRRRRR...

3 ulasan:

mursyid diey berkata...

uishh....jgn marah2...
tarik nafas pjg2...lepas..tarik..lepas...tarik lg skali..lepas...
ha...cmtu ler..dh ok?.. :-)

zati embong berkata...

da tak lama nak bln 6 kn azat.sabar eh.da lpas semua kt sini,sure rs lega skit kn.

Jerung Rimba Putih berkata...

bawa katil simpan kat ofis.. terbaek! :p