SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

30 Mei 2011

TUKAR BARU...

U ols, nih aku nak introduce peribahasa, pepatah, bidalan dan kiasan baru...

"KALAU TAKUT DITIMBUS TANAH, JANGAN BERUMAH DI LERENG BUKIT" - itu la... buat lagi rumah di tempat tinggi...

"RAMBUT TAK SAMA HITAM, HATI SUDAH TENTU LAIN-LAIN" - la nih rambut macam-macam color ols, tapi hati Tuhan aje yang tau..

"BERSATU KITA BERGADUH, BERCERAI KITA ENJOY!!" - orang yang takde otak je buat camni, erkk...

"SAMBIL TERBANG, SAMBIL MAKAN" sape kate tak bole? naik flight la...

"TAK ADA ROTAN, PAIP PVC PUN JADI" - panduan untuk parents belasah anak-anak yang degil

"MATA DSLR" - orang yang suke amek gambar

"RASA OREN" - cobe tanye kat Encik Hidney

"HIDUNG MANCUNG, DAGU PANJANG" - inject la u ols...

"ADA BLACKBERRY, ADA NOMBOR PIN" - tak tau gune jangan pakai!

Dah la sikit-sikit, nak pi patenkan dekat DBP, yeeayyy.....

2 ulasan:

amir aizat berkata...

rasa oren?haha

NAZRUL AZAT berkata...

rasa asam boi pon buleh bah :-)