SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

23 Mei 2011

UiTM DIHATIKU








Pagi tadi aku pegi UiTM Puncak Perdana, mau settle kan urusan sambung study. Rasa takut-takut mencanak dalam hati, maunye tidak, nak jumpe ex-lecturer, sampai terlajak jauh dari simpang nak masuk ke Puncak Alam, adehh...

Akhirnye aku sampai di UiTM Puncak Perdana, tak kisah la lecturer mana yang free, just nak mintak tolong dorang jadi referee aku. Masuk aje ke office Fakulti Pengurusan Maklumat, aku terus tanya staf kat situ nak jumpe Doctor Zuraidah, hanya nama tu yang terlintas di fikiran, terus budak tu tunjukkan biliknya. Aku bagi salam...





Pergh !!! Dalam hati lepas rasa rindu aku pada lecturer kesayangan aku tu. Macam nak hug dia kuat-kuat, oopss... Actually aku kekok nak panggil dia Doctor, at my time dia belum bergelar Doctor, just panggil Puan Zuraidah. Dan sekarang beliau adalah Timbalan Dekan Fakulti Pengurusan Maklumat. Tak sangka selepas 8 tahun grad dia masih ingat aku, student kesayangan dia hehee... Aku terus la sampaikan hajat sebenar nak jumpe dia, bla bla bla... settle. Doctor Zuraidah agak tak percaya melihat fizikal aku makin 'tough' dan berambut panjang rebonding gituw, hehee... Katanye lagi ingatkan aku datang nak hantar kad jemputan kawen, ermmm... tak jadi kawen la Doctor, awek lari, huwaaa... Katanye lagi baru sekarang nak cari mak lama kan, oopsss... kurasakan seperti sangat disayangi, heheee...

Doctor Zuraidah mintak masa sebab dia ada hal, so aku just lepak-lepak di luar kawasan fakulti. Hebat!! Itulah Fakulti Pengurusan Maklumat yang dulunya dikenali Fakulti Pengajian Maklumat, previously stationed di level 2 Menara UiTM, sekarang banyak branches UiTM provide this course yang dulunya lebih kepada Library Management tapi sekarang dah pelbagai sub-course ditawarkan. Di Blue Wave last week, sempat borak dengan Doctor Sazili, dia ade cakap nak tambah skop pengajian in Content Management, seakan membuka peluang kepada aku untuk jadi pioneer... Wahh!!! Peluang sudah terbuka untuk aku untuk jadi somebody !!!

So, final decision has been made yang aku akan further study dengan Master of Information Management, bukan Master of Mass Communication seperti plan asal. Sebelum masuk ke office fakulti tadi aku sempat call mak, bagitau aku nak sambung study. Mak sangat-sangat mengalakkan, sebagai menyambung permintaan arwah ayah yang nak aku study setinggi yang boleh, sedih plak u ols, huhuu...

Settle dengan Doctor Zuraidah, dia wish gook luck untuk aku dan nak jumpe aku dalam class soon, yeeyyy!!! Dari Puncak Perdana aku heading to IPSIS di Section 7 Shah Alam, nak buat correction dalam online application. Done! Mood aku untuk study sangat-sangat kuat, tak sabar nak mulakan class nanti, yeeayy !!!!

Aku juga mahu bergelar Doctor Nazrul Azat, PhD in Information Management.

Amin...

4 ulasan:

Anisa Hang Tuah berkata...

amin amin..semoga tercapai impian abang..
waahhhhhhhhhhhhhhh



tak jadi nak amik meskom??

sobsss

nis tade geng lah nantiii

cantekk berkata...

selamat maju jaya :D

hihi...

Jerung Rimba Putih berkata...

gudluckkkkk!!! :)

zati embong berkata...

Amin..Jat doakan utk azat

O.o