SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

17 Jun 2011

LAGU UNTUK ANAK YANG JAHAT


Bertahun aku cari lagu nih yang selalu kedengaran pada tahun 2002, at that time aku di UiTM. Lepas tu terus lupa, radio pun dah tak main, tadi teringat balik lepas aku pegi Carrefour lepas Jumaat, masuk opis terus aku browse di Youtube, jom layan...

A.I.A (Ayah Ibu Anak)- Baji

Rarare rare rare ra
Rarare rare rare ra
Rarare rara rera rara rare rara

Janganlah engkau menangis lagi
Yakinkan amalan ibu di sisi
Wahai intan seluruh warga
Hadirmu membawa seribu warna

Kini kau lupakan ibu
Lupakan juga ayahmu
Mengapa kau begitu
Setelah sinar kau ketemu

Tidakkah kau kasihan
Ibumu sendirian
Di sini bukan syurga
Patut kau campakkan

Ayah, ayah jerit kecilmu
Setia bersila di bendul pintumu
Tangis tawa bukanlah duka
Jadi ingatan mengusik jiwa







Anak-anak yang jahat... (termasuk la aku)


hargai ibu bapa kamu...




1 ulasan:

Zulfikar Hazri berkata...

tak salah aku, masa aku sem dua kat uitm kot... ke sem satu.. lagu ni kuar masa hujung2 spm....