SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

19 Jun 2011

MISI MUSTAHIL


Semalam, aku pegi mencemar duli dekat Puncak Alam, kononnya nak pegi tengok rumah yang aku nak beli tu, tapi hampeh ejen yang pegang that rumah tak nak jawab calls dan sms aku, nampak sangat dia nak menipu kot. Nama dia Azad, ada hati dia nak menipu Azat !! So, aku dan Rozi just ronda-ronda tengok rumah-rumah dekat situ. Not bad la, dalam range price RM200K bole dapat corner lot. Ini la pic rumah yang aku dah berkenan tu, tapi tak jumpa, takde rezeki la tu. (pic dari Mudah.my)



Neighbourhood pon quite good, sampai ada sorang brother tu tahan aku dan menanya apesal aku ronda-ronda situ, agaknya dia syak aku ada misi mustahil ke apa kot. Sekarang nih aku kene fikir panjang habis-habisan, duit bukan masalah utama tapi distance dari situ ke tempat keje satu persoalan yang susah nak dijawab, jauh la dek non, fikir la dulu kot.


Actually, aku sempat ronda-ronda UiTM Puncak Alam. FUYOOO !!!! Gila impress tengok all the developments including facilities yang dah siap, plus panoramic view sebab campus ni di kawasan berbukit. Untung bebudak sekarang, aku rasa UiTM Puncak Alam will become campus yang paling TERBAIK among the UiTM campuses nationwide. U ols malas study kang aku sula sekor-sekor. But i know, bebudak campus tu terseksa nak memanjat tangga ala-ala Batu Caves dah rupenye huhuuu... ni ha tangganye u ols tengok sendiri (pic daripada Google). Confirm kurus la...




Singgah kejap shopping di Econsave di Puncak Alam tu, apesal entah wek-awek usha aku lain macam ingat aku selebriti ke?? Tau la aku gorgeous... (statement perasan). Dari situ Rozi tunjukkan jalan alternatif selain jalan Batu Arang untuk ke Puncak Alam. Jalan Sungai Buloh pon satu pilihan untuk ulang alik ke Puncak Alam, kalau aku jadi stay situ laa... Feeling tak jadi tu dah ade, huhuu

Singgah rest kejap dekat rumah Rozi di Subang Bestari. Dia pun macam aku, menyewa sorang-sorang tak nak mengganggu dan diganggu sesiapa. Biar la lebur sikit duit bayar sewa rumah asal tak nyusah orang lain. Tiba-tiba, Mukhriz called, gila lama dia tak contact aku, ni suddenly ajer nih ada nak ajak projek bagai kot. Adeh...

6pm, aku gerak pegi Nilai, jumpa Mukhriz dan isterinya Syirah, plan asal nak jumpa di Bangi tapi aku plak yang gatal nak pegi Nilai, nak shopping konon dekat Nilai 3 tu bagai makcik-makcik nak sambut raya. First time kot aku turun Nilai sendirian, sejam kemudian sampai, aku menunggu dorang sampai lepas Maghrib di Giant Nilai. Dorang muncul 8pm lebih, borak-borak bla bla bla memang si Mukhriz ni ajak projek, juta-juta punya projek. Hmm... i knew it !!! Public Mutual, huhuu...

Sampai rumah 11pm lebih, mandi manda bagai, terus tido. Gile jauh aku jalan-jalan sepanjang hari Sabtu 18 Jun 2011. Sejak-sejak rumah aku dah rupe hotel nih sedap plak tidonye... ZZZZZZZZ... Nak say sori pada kawan, tak dapat pegi Subang Jaya Millenium Park tengok dia lompat-lompat...







2 ulasan:

Azlan Hasan berkata...

wah..ko nak beli umah ker??hehe..btw puncak alam pun not a bad area..hehehe.. :)

Regards,
-Strider-

zati embong berkata...

azat,xnk bawak ke jat g jalan2 kat nilai?huhu.jat kena g nilai.tp jalan xtahu.kalau tahu,selamat da jat smpai sorg2 nih.