SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

07 Julai 2011

EH EH DAH NAK RAYA LAA...






Belum puasa pon... baru 5 Syaaban kot, sesi jual menjual kuih raye dah mula dahhhh...

My officemates tengah rancak promosi their cookies, tau dorang cari duit lebih untuk raya, tapi tidak ke awal sangat? Aku naik heran, terangkat-angkat kening nih kot, orang sekarang nih lebih utamakan raya daripada ibadat puasa itu sendiri, hmmm...

Nak tak nak, kerana nak menjaga hati kawan, terpaksa la order serba sikit. Terpaksa fikirkan pasal raya walaupun masih jauh. Bajet raya pon dah siapkan awal. Mau ribu RM jugak la... Tahun - tahun kebelakangan nih tak sempat tolong mak. Aku cuma belikan apa yang patut, tak mau mak susah payah buat itu ini bagai, kesian kat mak, dah la ayah tak de.... sob sob...

Tahun nih mau cuti awal, seminggu sebelum raya mungkin, nak tolong mak kat dapur... tolong mengacau, susah tu heheee...

Bos tengah merangka draf roster untuk raya, dah siap email dah turn sape keje dan cuti. Ini yang payah kalau opis tu operates 24 hours 7 days a week 365 a year. Tak pernah tutup! Nasib la kalau sampai turn kene keje on raya day, menangis tak berlagu beb...

Tahun nih tak payah buat surat rayuan kat bos... yeayyyy



8 ulasan:

schaze zainn berkata...

tu la pasei.

kat opis kite pon semua dah sibuk nak juai memacam..agaga

tensen eden xP

Azlan Hasan berkata...

opis aku lum start lagi..hehe..tapi time puasa kalo nak rasa tester pun takle kan??hehehe..

Regards,
-Strider-

zati embong berkata...

azat!

selamat hari raya!ohyeaa!

hihi.ala susah tau nk bt cookies 2.haha.2yg kena order awal2.tp beli mlm raya plg murah kot.lelong2!

ADfeez berkata...

tahun nie x rayer...:(

CintaZulaikha berkata...

thun ni nak wat kuih raya sdri ...hihhihi

khaifaiz berkata...

dah nk raya dah rupanyer

W. Hidney berkata...

pejam celik pejam celik dah nak raya dah. baju raya tak beli lagi. tiket balik raya pun tak beli lagi. harga tiket dah mahal. waaaaaa!!!

Seri berkata...

kenyang makan sampel kuih raya je. ramai yg promote. hehe