SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

08 Ogos 2011

NAK KIDNAP SAPE EK??



Dah seminggu puasa... ada tak sesape dah kantoi? heheee...

Minggu nih keje malam, ngantuk sial... kejap-kejap tersengguk-sengguk kepala sambil jari jemari ligat mengetuk keyboard ketika mata melihat monitor. Apa mau buat, dah macam tu rupenye keje aku, tapi bersyukur la kan, at least ada keje, gaji sedap, keje plak dalam opis ada aircond, keje nye cume tengok program tv, korang ade? Heheee... Munafik je statement tu, datang la opis aku tengok sendiri, betapa seksanya keje aku...

Seminggu dah u ols, kite yang muslim nih berpuasa di bulan Ramadhan, rahmatnye Allah bagi bukan saje pada yang muslim, non-muslim pun dapat. Allah Maha Adil, cume kita mudah lupe... huhuuu... Cakap pasal Ramadhan nih tak sah la kalau takde bazar ramadhan, ni la isu pokok yang aku nak cakap sebenarnye. Dalam seminggu nih aku belum mencemar duli ke tempat so called 'bazar ramadhan', sebabnye... RIMAS !!!




Last week, aku cuma tapau di kantin opis, sekali harung beli lauk untuk sahur. Bukan nak eksyen ke hape, aku cume tak berapa gemar nak buang masa tawaf kat bazar tu. Dan aku tak kisah sangat pasal makan, selama nih bukan tak makan pun, niat aku cuma nak elakkan pembaziran. Last weekend aku masak, aku buat ikan bakar, makan dengan nasi panas-panas, pergh!!!! Malam tadi buat sandwich, lebihan aku bawak ke opis makan untuk sahur. Aku pun pelik, kenapa la aku nak berkira sangat?? Duduk sorang beb, serius aku tak selera sangat makan di rumah, itu pasal aku selalu kidnap sesape je untuk ajak makan di luar, kesian kan...

Cakap manusia, esok lusa belum tentu sama dengan hari nih, dan yang pastinya mungkin minggu nih dek kerana keje malam, aku dah kene mula tapau di bazar jer, terpaksa bersesak berhimpit berlaga bahu, nak beli makanan punye pasal. Sesekali nak aje pegi bufet di hotel, nak la juge merasa kan...hmmm, nak kidnap sapa ek??

Nak tido la, ngantuk sudah, malam nih sampai jumaat keje lagi... ermmmm



8 ulasan:

SURIA AMANDA berkata...

oh same goes with me...dah alama x emnjejaki kaki ke PARAM nih..bukan x nak..tp i pun rimas der..tak reti nak bersesak2...

dwaty berkata...

kalau makan kat hotel... mesti ramai yang sudi dikidnap... hehehe

ZWAN SABRI berkata...

bestla bro tawaf kat bazar ramadhan.. bole cuci mata sambil melaram.. HAHA

MySuaraBlog: Kenangan Singgah Sahur

khaifaiz berkata...

wiet2 jgn kidnap2... haru tu

zati embong berkata...

jat pun sama,baiklah beli je kat kedai2 area ofis ni drpd g bazar.bleh blik rumah rest je terus.hihi

bukankosong berkata...

selagi bole jimat,jimat je ler

kita spend byk kat tempat lain ok ler

miss Tira berkata...

aishhh..bila la nk g bazar ramadan nie...

ADfeez berkata...

bila nk kidnap sy lak? hahahahah :P