SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

31 Oktober 2011

AKU KEJE MALAM NOK... KESIAN KAN!!





Hmm... keje malam der... chill sudey...

Sebelum aku dapat gune mesin kat workstation, adalah lebih baik aku henjut belog nih dengan kisah silam untuk masa depan, err... aku pun tak paham motip aku cakap gini. Rasanya dah lebih 5 tahun kot aku rostered keje malam rotate dengan staf lain, nasib baik la tak selamanya nite shift, kalo jenis senang membuta siang hari no hal punye keje malam sampai mati pun, my big problem is aku nih insomnia, teguk ubat batuk 1 gelen pun belum tentu aku boleh tido siang seenak beradu di malam hari, hu hu hu...

Memula keje syif malam dulu, aku berteman, macam lagu Forteen, Berdua Bersatu, but at that time aku keje dengan musuh ketat-ketat punye, maka kami memang keje berdua tapi tak bersatu hati, sampaikan aku lelap kejap jer kot dia report dekat bos, agak - agak la sikit sis! Ingat aku gaban ke hape boleh bertahan membeliakkan mata 8 jam hadap keje? Lepas tu aku dah kene keje malam sorang - sorang, lagi bestttt bak lagu iklan Perodua, tapi keje aku berlipat ganda la der... legacy + current + new media... 3 keje kene hadap sekaligus, rase macam ade 6 tangan je buat keje. Mungkin disebabkan aku on duty sendirian berhad, so, aku manned the office, hatta nak terbongkang pon boleh bah, so far aku lebih excited keje sorang diri, rasa bebas, siap poco - poco dalam workstation mau hilangkan ngantuk. Sekarang nih ramai sket, 3 atau 4 orang sekali syif, meriah jugak la, tapi tetap ada yang jenis dengki. Walaupun dimomokkan dengan kisah seram kejadian yang sebenar - benarnya berlaku di bangunan MPB nih, niat aku satu je, aku datang cuma nak buat keje kot, so jangan la kacau aku kalau kamu tak mau dicekup masuk dalam botol dan buang ke laut!!!

Job yang selalu aku dapat kalau keje malam dah tentu la ingest legacy programs, u ols mungkin tak tau kot ape jenis keje aku buat selama nih, mai nak habaq, disebabkan ini tahun kedua top management set kan departmental KPI dengan target 10 000 hours programs available in DIVA server by 31st of December, itu pasal la kami executives archive unit di Resource Center nih gigih keje malam, konon nak kejau rating 5, so, program STMB dari tahun 1984 dan 3 lagi channels perlu di"ingest", means that all local and inhouse programs kene copy ke server, maka... layan la kami program dulu - dulu, geli ketiak la tengok citer lama zaman mak abah korang mude belia, baik program magazine, entertainment, news, sports, drama... klasik kot... so scripted... control macho... maintain ayu... sopan santun nak mampos... skema... 99.9% error free. TV program sekarang? Hantam sajalah asal rating tinggi...

Untungnye korang yang keje normal syif dan off weekend, nak - nak off hari raya and PH, korang kesian tak kat aku ??? Kan ke tak kan??









9 ulasan:

Anisa Hang Tuah berkata...

selamat bekerja..
saya tidur dulu

wuhuuuu

ch000tz axoera berkata...

hahahhahah tgh best ni golek2 kat atas katil hehehe

miss kinah berkata...

kerja apa tu..? tak paham? hehehe

apa2 pun , selamat menjalankan tugas!

:) wink2

wan nurul hezrina berkata...

bestnyer tidoo.jangan jeles=)selamat bekerja

SURIA AMANDA berkata...

kesiaaannnnnn.....kesiannnnnn....kesiannnnnn sangat....

SURIA AMANDA berkata...

kesiannnnn.....sangat kesian....

umUMRA berkata...

berdua bersatu mmg mendodoikan tido..hehehe

Ujang9897 berkata...

bestnya kerja malam.<--perli..hee

hyz berkata...

tak paham la.. hahah... apa2 pong, kije elok2.. keje kn ikhlas kan? ehem... haha