SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

01 Oktober 2011

MACAM DEKAT ARAB DAA...




Aku lupe nak share di sini pasal Media Prima Open House 2011 baru - baru nih, tak mau nak gebang panjang sangat, and the story goes like this...

14 September lepas berlangsung Media Prima Open House 2011, kali nih seharian dari 12pm ke 5pm khas untuk staf Media Prima aje, kalau sebelum nih sebelah pagi untuk staf dan sebelah petang untuk client. Last week open house untuk client dibuat di hotel kau, kalau kat staf kemain biasa - biasa jer, grrrr....

Open house kali nih bertemakan 'Arabian' raya, hahaaa... maka kesemuanya berpakaian ala arab, sampai ke menu di setiap booth jabatan pun makanan arab. Cakap je, macam - macam ada... Gile dasyat, sisha pun ada weh... lagu - lagu arab memeriahkan suasana, kire arab habis laa... Penari gelek jangan cakap la, goyah iman kau, heheee... Baik lelaki atau perempuan, memang ramai berbusana arab, aku just pakai jubah dan sangkut kain kotak - kotak yang ape ke nama tuh kat bahu. Kalo tok arab datang Media Prima sure dia gelak, ada hati jugak Melayu nak jadi macam arab, muahahahaa...

Aku tak sempat nak shoot sangat, berkejar untuk settle kan keje then petangnye kene pegi kelas. So apa yang ada di sini kebanyakannye daripada officemata. Macam biasa, kenduri makan la hahaaa... aku tak berani nak makan lebih kot, tapi dua pinggan gak pekena kambing bakar, muahahaaaa... Persembahan setiap jabatan kali nih banyak tarian gelek weh, kalo arab tulen yang menari kira ok la, ini yang menarinye Melayu, goli porut den, heheee... Lepas setiap persembahan jabatan, ada lucky draw, 2 officemate aku terlepas peluang dapat iPad 2 kau, sebab dorang keje malam, kire tak adil la, patutnya nama yang disebut tu kire sah sebagai pemenang la, ini buat cabutan lain gantikan nama yang takde, sangat tak adil, semua orang complaint. Artis yang perform, kire tak sah la kalau takde Siti Nurhaliza, ooppss... Dato' Siti Nurhaliza. Sayup - sayup jer aku dengar dari dalam office, dah penat makan so malas nak pegi tengok, nak - nak hujan plak. Pemenang untuk gerai terbaik kali nih Primeworks Studio, memang giler gempak la gerai dorang, sebijik macam kat khemah - khemah arab badwi di padang pasir, paling gedik menari si Kiah Propa, muahahaaa...

Korang tengok je la pics yang ade, tak banyak sangat yang menarik kot. Janji hari tu perut kenyang, ngeee... Hopefully next year dorang buat open house bertemakan pakaian beragam plak, ade berani ???

















6 ulasan:

::ini belog saya . cinta hati saya:: berkata...

halamak . arabian tu . hee . :)

zati embong berkata...

hihi,lawaklah ayat azat.jat rasa kalau arab tgk dia bngga kot.hihi

NAZRUL AZAT berkata...

agaknye thn dpn tema K-Pop kot, muahahaaaa

NAZRUL AZAT berkata...

zati - lepas tgh ari ribut tau, sure ade xkene la tu, huhuuu

bukankosong berkata...

tok iti!!!

NAZRUL AZAT berkata...

rashid - datuk K !!!! hihiiii