SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

19 November 2011

JANGAN RINDUI AKU !!!






I'm home at last!!!

Kentut, macam la pegi UiTM tu makan hari. As usual in Fridays, the class turned crazy with Pak Ray. The way he lectured sangat attractive, kalau ada ramai lecturer macam Pak Ray dalam dunia nih, i think most of students will attend the class happily, and leave the class with big smile on their faces plus knowledge their gained eventhough kene travel jauh like some of my classmates, bukan sebab terpaksa study just for a piece of certificate.

But before the class begin, aku mengadap Pak Ray at his room dengan sangat nervous, kerana nak handed three assignments which i should settled it before raya haji but i could not make it as too busy working tapi haram tak kayapun. Shivering dowh, takut kene maki free. Luckily Pak Ray understand me and others yang dedicated dengan keje but still nak further study. Ingat senang !!!

In class, Pak Ray kasi kitaorang final assignment, kene buat annotated bibliography pulok doh!! Same kind of assignment which i prepared during my degree. But at master level apa yang kene buat a bit complicated, tak kan nak recycle assignment lama 12 tahun dulu kot?? Gilak !!

After class, i’m heading home but pusing - pusing dulu area Kota Damansara mencari tempat makan, finally i end up dekat mapley jugak, dan sekarang sudah di rumah, while the washing machine ligat berpusing mencuci pakaian, i'm sitting at my desk, facing notebook on my right side, sempat Facebooking dan blogwalking bagai and on my left side the other laptop untuk menaip ini entry dan kejap lagi kalau larat nak settlekan assignment subject lain yang kene handed this Sunday. Amekaww...

One of the assignments goes like this:

You are required to write a reflective essay on 'The challenges of managing effective information in Malaysian organizations'. (4000 words)

I'M DEAD !!! Aku nak tulis ape nih???

Guys, hard to say it but on this weekend i have to reduce my blogging activity, even tonight, so sorry tak dapat jengah dan tak jadi JAGA kala malam hari di blog korang, aku kene siapkan balance of assigments and do some reading for exam. Big thanks la kat you guys who support blog aku, suddenly ramai jer yang sudi datang padahal blog aku ni nothing kot, but i'm glad to have you as my cyber friends, MUCHO GRACIAS !!!


11 ulasan:

haNIz berkata...

selamat2..
aku nk wat essay 300 words pn da mls.. lg kn 4000... mmg mati..
selamat beressay...

Joe_Hans berkata...

gudluck2!

nub berkata...

todiaa. menatang pa soklan tu.ahaha

simanis berkata...

Shah alam offered me ma tesl 3 years ago... I didnt attend the 1st class pun coz they've promised to have classes back here in kuantan but at last they have it in shah alam instead... Geram tak?? Tak kuasa nk ke sana every fortnight! But still they want me to teach english for law students here in uitm kuantan...hihi

Nafisah Ruslan berkata...

lecturer saya penah bagi assignment 5000 words.. giler!
last2 copy paste dari nota je... tapi lecturer cool giler! suka kelas dia.. tp assignment yang dibagi macam haremm.. haha

::ini belog saya . cinta hati saya:: berkata...

wah 4000 tu . banyak2 .

gudluck ye :)

Cik tikah berkata...

x suka buat essay. oh!

Polskahackrew berkata...

4000? mmg serabut la jwpnya bro..('',)

c'axoera berkata...

hahahahah ko ingat kan aku masa skolah rendah lah nok....cikgu kata buat karangan 120 patah perkataan tapi aku buat 350patah perkataan kehekhekheehekhee

dino berkata...

i like the first word after I'm home at last!!! hahahahhaa

cLovErX berkata...

yes, sgt best bila dpt task mcmni kan...kann..best!