SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

17 Disember 2011

AKHIRNYA AKU MAKAN KAMU...

Semalam sedang bernafsu syahwat bersama blog, tetiba blog aku menjadi disfuction dan terus keluar...



OH MAN !!! Aku ade buat salah apa - apa ke sampai blog aku kene removed? aku godek sana sini nak - nak di Google account aku. Ada dimintanya aku tukarkan password tapi aku hold dulu kot - kot lagi worse. Aku teringatkan member blog aku si Crew di Sabah, aku mintak tolong sama dia untuk buat apa yang patut. Katanya memang Google sesekali akan buat inspection, kot ade blog spam tu akan kene removed la, but why me??

Si Crew cakap memang akan terjadi randomly pada mana - mana blog, resolusinya... Aku try hantar report pada Google. Tunggu punya tunggu... Dah subuh dah, blog aku totally lost!! Tindakan aku daripada menunggu saje, baik aku godek - godek dekat Google setting, ada dimintanya aku key in phone number untuk Google forward code, and then aku received sms beserta code 6 digit, from that aku kene key in code itu pada box yang disediakan, later keluar info lain asking me to reset my password. Aku nekad la, kalau ditakdirkan dah tak boleh akses blog aku tu, okbai laaa...

Bila saja aku dah berjaya reset password, Google+ aku functioned as usual dan daripada situ aku dah boleh akses blog "AND THE STORY GOES LIKE THIS"... Hoorayyy !!!!

Moral of the story, jangan panic!! Chill sudey...

Itu pasal blog, petang tadi aku ada final exam untuk paper MANAGEMENT OF INFORMATION AND KNOWLEDGE RESOURCES, subjek si Pak Ray. Actually, aku tak buat revision at all!! Aku hanya memorised apa yang Pak Ray ajar dalam previous classes, pagi lagi aku dah ke library dan cuma baca sikit je untuk recall apa yang aku lupa. Last 2 weeks pak Ray memang dah bagi soalan bocor, big thanked to him sebab apa yang dia bagi memang keluar dalam exam. Long life la Pak Ray !! Tadi pun aku menjawab dengan penuh yakin... la konon, kalau aku serius buat revision memang 1 answer booklet tadi tak cukup untuk aku tuliskan jawapan. Tawakal sajo...

Usai exam, aku ada sedikit discussion dengan classmates untuk finalised our group presentations pada Isnin dan Selasa depan, terus cakap laa... kami tak buat apa lagi!!! Itu pasal esok memang seharian la bertapa di library. Itu la dugaan bagi kami yang bekerja nih, untuk bahagikan masa antara life, study dan kerjaya itu sangat la mencabar, ermm...

Dari campus, aku singgah pasar malam seksyen 8 Kota Damansara, hajat di hati untuk... beli durian!! Ye durian, buah yang kulitnye tajam berduri tu dan isinya putih kekuningan kuat yang baunya tapi manis rasanya...



Tak beli banyak pon, selonggok ade la dalam 6 bijik, RM10 je, boleh la buat makan 2-3 hari. Selama beberapa tahun nih aku berpantang untuk makan durian, disebabkan aku akan hadache dan semput sampai susah nak bernyawa, tapi tadi aku makan ok jer, siap balun 2 bijik sekaligus. Ok dah terbukti durian tak memberi kesan sampingan seperti yang aku fobiakan itu, lepas ni boleh makan selalu, yeayyy !!!

Lepas kekenyangan, aku terus mengadap Facebook, Twitter, Blog dan handphone, 4 entiti yang menjadi penghubung di antara aku dan kawan - kawan seantero dunia alam maya. Terlalu ramai untuk dinamakan. Terima kasih kerana kalian sudi menemani aku di kala sepi dan sendiri...

21 ulasan:

Joe_Hans berkata...

mesti neveskan?? hohoohoho

haNIz berkata...

haha.. ngn aku2 skali nebes... mati la... larikkkk..

haNIz berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Fabulous Me berkata...

choy.. tkotnye. btw durian tuh LAZAT

KuNanGKuNanG berkata...

ooo..langgar pantang je....he3

zati embong berkata...

blog 2,jat penah kena.mcm 2la,bg no phone, dia hntr code kat hp.hihi.

alamak,terasa nk makan durian gak la, bestnya kalau kt kg, order je kat ayah. ayah yg carikan. kat sini kena cari sndiri.huhu

Ym.Bundle [Blog.Sampah] berkata...

panik jadinya kalau kene kat aku ni..

Azlan Hasan berkata...

damm..dengki aku tgk durian tu...hehehe..tapi btul ape ko cakap tu..ape2 pun jangan panic..mesti ade solution dia kan..sib baik laa tak jadi pape kat blog ko..hehehe

Regards,
-Strider-

cLovErX berkata...

huh.6 bijik tu teman abeskan sehari jeee....kehkehkeh...

SURIA AMANDA berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
alif ismail berkata...

salam...

sambil2 jejalan rapatkan ukhwah.., jom singgah sini jap..hehe

http://bloggeralif.blogspot.com/2011/12/tanya-pendapat-sweet-couple.html

delarocha berkata...

blogspot mmg cam gitu.. kadang2 dia buat hal

afzalsukasuki berkata...

cukuplah aku dah kena sekali.kalau hari2 kena removed tu tandanya dia nak suruh aku benti berblogging.uhuk3

Asrul "iLham" Sany berkata...

aku pernah kena hari tu jap...siot tol!

ko sama ngan kesayangan aku, hantu durian..

wan nurul hezrina berkata...

neves for surekan??arituh mummy singgah sini tak dopek buka..hampa jap..haha

bukan retis berkata...

yup..yg penting chill sudey....brcakap berdasarkan pengalaman pernah kena gk..hoho

c'axoera berkata...

hahahha hamik ko menggelabah batu ko kejap kan hahahahah cuak!

http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/aku-hanya-mahu-kamoooooo.html

Chuu Muqhlis berkata...

warghhh histeria jap tgk durian !

Polskahackrew berkata...

pengalaman blog kena remove ni kira pengalaman paling manis bagi setiap blogger.. hehehe...

apa tidaknya bila kena.. komfom muka berubah kaler.. mood hepi dijamin hilang serta merta.. tahap tekanan naik sampai maksimum secara mendadak..huhuhu ('',)

nice share bro.. blh jadi panduan kepada yang belum kena..

nnti sy link kan ke sini jika ada blogger yang bertanyakan masalah ni..

konde berkata...

duh mantannya tuh pic durian

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

Awie Omar berkata...

Assalamualaikum / selamat sejahtera
Terima kasih sebab sudi follow blog AWIEOMAR
dan sudah tentunya saya dah follow blog
saudara yang amat menarik perhatian ini.
Ada tak baca entri yang saya post di bawah ni?
http://awieomar.blogspot.com/2011/04/next-top-blogger-pengenalan.html
Niat sebenarnya nak pelawa saudara
untuk menyertainya. Harap sudilah turut serta.
Kalau sudi nak jadi peserta - maklumkan saja di ruang komen
entri kamu di sini (saya akan tengok balik)
atau komen saja di blog saya.
Jika tak nak pun takpe. Maklumkan macam tadi jugak.
Atau kalau tak nak maklum balas pun tak
mengapa - saya anggap kamu tidak mahu menyertainya
selepas dua hari mesej ini di kirim.
Anyway, terima kasih kerana habiskan baca.
Saya akan tunggu keputusan anda. PEACE.

* Minta maaf banyak2 pasal game ni tertangguh dulu. Harap bro dapat join balik.