SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

15 Disember 2011

PUAKA LIBRARY FOREVER...






Nak update menate berok gapo deh kali nih???

As at 13 December 2011, archive unit tinggal 112.5 hours lagi to complete target of 10 000 hours legacy program as stated in our KPI. Ini tak termasuk total hours yang night crew ingested malam tadi, aku dapat 9 hours, Sophia dapat 9.5 hours, Ayim entah berape, meaning to say hari ni most probably archive unit akan achieve target 10 000 hours tu, kalau tidak... nganga laaa departmental KPI hancuss... Latest update sebelum aku balik tadi tinggal lagi 47 jam, so morning crew akan settle half dan night crew akan siapkan the other half. HORAYYY!!!! KPI achieved bonus 5 bulan kot!!! Punya la kami semua struggle sepanjang tahun ni nak migrate 10 000 hours tv program ke server dengan macam - macam dugaan, alhamdulilah...

Aku harap boss akan tunaikan janji untuk kasi kami staf archive unit goyang kaki untuk 2 minggu terakhir di tahun 2011 nih, katanye nak pejam sebelah mata jer lantak la apa kami nak buat asalkan datang office dan tak merayap ke OU huhuu... Tapi tasks lain tetap kene jalan walaupun legacy task dah complete. Cuma, penat - penat kami memerah tenaga dan masa settle kan legacy ingestion, sah - sah la ada sorang tu saje yang menuai hasil, sampai ke Korea kot percutiannye tahun lepas... feeling - feeling Winter Sonata kau kat sane kan padahal kami yang muntah darah nak siap kan keje!!

Aku tak pernah lagi percayakan janji manis bos aku si Encik Leman itu, dek termakan hasutan dia yang mengumpan aku untuk handle digital library project di MPB, membuatkan aku menolak offer keje as librarian gred S41 di PNM. Kawan - kawan yang tau macam nak bunuh aku kot, kata diorang aku menolak tuah, ingat senang ke nak dapat keje dekat PNM tu?? Agaknye kalau aku terima, dah tentu aku jadi bos kat mana-mana library sekarang nih. Ada bilik sendiri, ada assisstant, keje 5 hari seminggu, cuti PH, POWWW !!! What to do dah bukan rezeki aku kan, penat dowh belajar degree in library science 3 tahun tapi at last keje aku sekarang tak related langsung!! Pap pap pap hentak kepala kat dinding!!! Complete jer master nanti, aku blahh!!

Tengah breakfast dekat cafe tadi, si Encik Leman offer aku untuk lead news archive pulak dah pada tahun 2012, sebagaimana keje rutin aku 7 tahun lalu... Haruskah aku percaya lagi cakap - cakapnya yang selalu cliche itu ??

Bah, tido lagi bagus...

Cakap pasal library, sila lah pegi ke Raja Tun Uda Public Library di Section 13 Shah Alam, awesome kot public library baru tu. Dah menjadi rumah kedua aku lepak - lepak mencari ilmu di hujung minggu...



Nanti malam aku terjah blog korang eh, tido dulu zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....


9 ulasan:

SURIA AMANDA berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Asrul "iLham" Sany berkata...

wah, curlast ko jah :D

dwaty berkata...

dah lama tak pergi library.. kalau p pun cari novel jer... hehehe

c'axoera berkata...

katanyerrrrrrr yeaaaa kerrr =))


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/cabang-yang-tak-mungkin-tersimpul.html

najwa aminah abas berkata...

aku dah pergi library raja tun uda. terbaik! malang aku tak duduk shah alam. kalau tak kite da berkongsi rumah kedua.

Joe_Hans berkata...

xsuke gi library... sebab nanti orang usha2.. hahah.*perasan kejap* heeeee

zati embong berkata...

ada org kdg2 dia sukakan cabaran. walaupun pnat kerja bgai nk gla, tp kalau apa yg dpt berbaloi dgn apa yg kita buat, mmg rela x angkat kaki.hihi

محمد أمين بن أريس berkata...

bes nye kjer kat library...aha...

Azham Vosovic berkata...

wah...memang abang library ni hehehe