SELAMAT DATANG...

Semua paparan di dalam blog ini adalah berdasarkan maklumat daripada pelayaran di enjin pencarian dan kebanyakannya adalah penulisan sendiri yang bersifat peribadi. Paparan berbentuk gambar ataupun video yang ada di blog ini adalah dari pelbagai sumber lain dan hak cipta sepenuhnya dipegang oleh sumber lain tersebut. Jika ada paparan yang melibatkan artikel, gambar ataupun video yang merupakan hak cipta anda ataupun tidak diizinkan untuk disiarkan di dalam blog ini, mohon dimaklumkan kepada saya untuk tindakan selanjutnya. Anda dialu-alukan untuk memberi komen dengan bahasa yang sopan dan menjauhi isu-isu berbaur negatif. Terima kasih...

05 Mac 2018

AKU MARAH NI GRR !!!!!



GRR @#@%&*%@# f**king s**t hnss hnsss !!!

Itu sign marah lah, tak kan nak mencarut nanti kene kecam then viral sebab guna bahasa kasar melampaui batas. Eh blog aku suka hati aku lah nak taip macam mana pun. Actually... aku tengah bengang nih, mana tidaknya, I arrived at the office seawal pukul 6.40 pagi tadi, dah la rasa letih lagi malam tadi kot baru sampai Meru dari Tapah after visiting my mother in-law, pulak tu this week aku buat task archive current, so aku lah yang kene record kan daily live programs yang live as early as 7 pagi, macam lain - lain live program yang dah maklum dekat mana location nya senang cerita lah dah boleh auto set up router untuk live program tu, so that Dalet akan pick up that task to auto record, ini program yang baru first time nak live kot, program baru NTV7 live pukul 8 pagi, aku called MCR asking for their assistance which line untuk live program tu, mamat tu bagitau lah sekian - sekian line, so aku set kan lah recording aku dekat sekian - sekian router based on info gave by that MCR guy, after that aku pergi cafe and tapau breakfast, tengok - tengok dah banyak minit program tu on air dia punya opening montage tak ada lepas tu panned single camera saja, so apa yang aku record to consider failed lahanat, sakitnya tuh di sini di dalam hatiku GRR !!

Nampak gayanya terpaksalah aku mintak belas kasihan producer program tu to send me a copy of that program in hard disk ke office untuk aku re-ingest ke server for archiving purpose. But until now that guy belum reply my email. Ok GRR lagi !! Lepas tu untuk empat hari berturut ni terpaksa rela lah aku datang office awal semata - mata nak make sure apa yang staf syif malam set kan untuk live program keesokan harinya pada line yang betul, miss la good KPI marks kalau terlepas live program yang tak ada physical tape dan tak ada rerun, nak marah lagi lah GRR !!

Dah tu pulak, bila mengingatkan yang starting tomorrow selama tiga hari berturut di Klang Valley area ni akan mengalami gangguan bekalan air, masak lah aku nak mencari bekas nak menyimpan air malam karang, terpaksalah memunggah dan cari apa saja bekas yang boleh dimaanfaatkan untuk menyimpan air, kalau setakat aku and wife nak kencing berak tu boleh la guna sikit - air atau aku boleh mandi kat office, tapi dah ada baby nih satu water tank pun tak cukup untuk mandi dan basuh berak kencing dia. Kenapalah kalau nak ada probelm tu mesti nak starts on Monday?? Why Monday ??

Kusilangkan tangan dibelakang kepala sambil bersandar di kerusi dan memandang ke atas tembus entah ke mana, dok fikir rasa macam nak ambik EL je if tak ada water supply, tapi kang habis lah KPI point aku terjejas, hah ini lagi satu hal yang bikin panas. Aku tengok KPI 2018 which email to me last week. Sepatutnya MC ke EL ke tak boleh lah masuk kan dalam KPI performance, MC atau EL bukan work performance, bukan saja - saja la staf nak MC atau EL, ada masanya memang staf tu betul - betul tak sihat atau ada masalah so terpaksa lah MC atau ambik EL, tak kan lah dah sakit nak datang kerja jugak, dah tu kalau ada problem yang menuntut kita untuk tidak bekerja hari tu tak kan lah nak kene datang kerja jugak, nama pun hal kecemasan. Kalau yang kaki MC atau EL tu aku tak taulah itu masalah diorang nak menipu ke apa sekalipun. Entahlah aku tak tau nak cakap apa pasal ni, karang aku jugak yang kena balik sebab pertikaikan ketetapan dalam KPI tahun 2018. Aku akan try tahun ni untuk tidak MC atau EL sama sekali walau sehari, setakat masuk bulan 3 ni aku belum MC atau EL lagi, harap - harap boleh bertahan sampai 31 Disember lah ye. But suddenly ditakdirkan tak sihat atau ada hal emergency, kerana terpaksa aku relakan KPI ku melingkup. Tapi kalau KPI bagus pun bonus tak ada tarak guna jugak la wei, hurmmm...

Tadi wife whatsapp and informed me that she cooked nasi serai berlaukkan ayam masak merah for dinner, PERGH !!! (Dalam hati berkata bilalah aku nak kurus macam ni... GRR!!)

MARAH !!! MARAH !!!


2 ulasan:

Hans Hanis berkata...

hehehe
sabar2
marah betul nih
owh MC or EL pun masuk dlm KPI?
pelik juga tu

Asrul "iLham" Sany berkata...

bini ko suko ko gebus hahahaha

aku cam biasa je, same old same old